Mainos

Nuori leski maksoi osamaksulla miehensä hautakuluja – hyväntekijän tempaus pelasti perheenäidin maksukierteestä

Hyväntekeväisyystempauksistaan tunnettu tuusulalainen Brother Christmas auttoi leskeksi jäänyttä nuorta äitiä maksamaan miehensä hautajaiskulut. Taloudellisesti tiukilla ollut äiti oli maksanut hautajaislaskua osamaksulla vuodenvaihteesta asti.

Hetki oli tunteikas, kun Brother Christmas vieraili toissapäivänä kolmikymppisen äidin luona ja kuittasi hänen vuodenvaihteessa kuolleen miehensä hautajaiskulut. Nainen oli maksanut niitä tähän asti kuukausittain osamaksulla.

Brother Christmas -nimen taakse kätkeytyvä hyväntekijä oli kerännyt hautajaisrahat lahjoituksina yksityisiltä ihmisiltä.

– Äidin piina loppui, kiitos kaikkien mukana olleiden, Brother Christmas kirjoitti rahojen luovuttamisen jälkeen Facebook-sivuillaan.

"Perhe olisi nyt loman ja hemmottelua ansainnut"

Äidille apua oli alun perin pyytänyt hänen hyvä ystävänsä. Hän kertoi Brother Christmasille äidin tarinan kirjeessä.

– Perheen isä menehtyi vuodenvaihteessa pitkän sairauden uuvuttamana. Perheen äiti elelee tyttöjensä kanssa eikä koskaan valita mistään, mutta heillä on taloudellisesti tiukkaa. Kun olen kysynyt, mikseivät hae apua, niin aina saan saman vastauksen, että hän ajattelee, jos joku muu tarvitsee sitä vielä enemmän, ystävä kirjoitti viestissään.

Perheen suureksi murheeksi isällä todettiin viime vuonna päässä kasvain, jota ei voitu poistaa. Isä menehtyi vuodenvaihteessa.

– Perheen äiti hoiti loppuun asti itse miehensä kotona, ja kertaakaan eivät olleet lomalla. Perheen äiti maksaa vieläkin osamaksulla miehensä hautausmenoja ja tiedän, ettei tytöillä ole mitään luksusta. Minun mielestäni perhe olisi nyt loman ja hemmottelua ansainnut, ystävä viestitti.

Brother Christmas kertoi tapauksesta nettisivuillaan ja sai yksityiset ihmiset lahjoittamaan hautajaisrahat äidille.

– Juuri tämä läpinäkyvyys on kerännyt ihmisiltä kiitosta ja on iso syy sihen, että haluavat olla mukana. Ihmiset ovat valmiita auttamaan, kun he tietävät, kenelle rahat menevät, ja että ne menevät varmasti perille, Brother Christmas toteaa.

Kaikille edes ruoka ei ole itsestäänselvyys

Brother Christmas HKI on yhden miehen hyväntekeväisyysprojekti, jonka tarkoituksena on toteuttaa unelmia, tuoda hyvää mieltä ja auttaa hädässä olevia.

Brother Christmas kertoo huomanneensa avustustyönsä kautta, miten helppo on jopa Suomen kaltaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa pudota tyhjän päälle.

– On paljon perheitä, jotka elävät kädestä suuhun. Siihen ei tarvitse hirveitä heilahteluja, kun alamäki on valmis, Brother Christmas arvioi.

– Edes esimerkiksi ruoka ei ole kaikille itsestäänselvyys. Toiset ajattelevat, että kun tekee mieli jotain, voi vai mennä kauppaan ja ostaa. Mutta ei se mene niin. Huomasin sen kesällä, kun 9 perhettä pääsi Tukholman risteilylle Viking Linellä ensimmäistä kertaa elämässään. Risteilyyn kuuluivat kaikki ruuat. Viestit ensimmäisen kattauksen jälkeen olivat uskomattomia. Ihmiset kehuivat laivan puffettia ruokataivaaksi ja ihmettelivät saavatko he todella syödä kaikkea.

– Kun normaalisti toimeentuleva ihminen menee sinne, hän vain miettii, että laivan puffa on ihan karsea, Brother Christmas kuvailee.

Henkilökohtainen toimitus on osa lahjapakettia

Brother Christmasin mielestä on erityisen tärkeää saattaa lahjoitus henkilökohtaisesti perille.

– Olisin voinut maksaa esimerkiksi nuo äidille lahjoitetut rahat suoraan jollekin tilille. Mutta se olisi ollut ihan eri asia. Kun käy paikalla ja tapaa ihmisen, joille apu menee, tietää, että se menee varmasti oikeaan osoitteeseen. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.