Nuoret veneilijät "leikkivät" Baltic Princessin peräaallokossa Airistolla – Merivartiosto tuli väliin

Jori kuvasi veneen vaarallisen temppuilun Baltic Princessin rinnalla 0:43
Katso MTV Uutisten lukijan Jari Kauppisen kuvaamalta videolta, miltä moottoriveneen temppuilu näytti suuren autolautan rinnalla!

Moottorivene leikki Baltic Princess -aluksen perässä aallokossa. Merivartiosto joutui pysäyttämään nuoret veneilijät.

Baltic Princessin matkustajat näkivät sunnuntaina laivan kannelta vaarallisen tilanteen, kun pienempi moottorivene liikkui äärimmäisen lähellä isoa autolauttaa Saaristomerellä Airiston lähettyvillä.

Seitsemän nuoren henkilön seurue ajoi veneellä laivan perään ja "leikki" peräaallokossa.

MTV Uutisten haastattelema Airistolla liikkunut purjeveneilijä kertoo, että tilanne valkeni hänelle, kun rajavartiolaitoksen partiovene kiiruhti paikalle.

– Huomasin kuinka se yritti saada 8-metristä moottorivenettä kiinni. Kun partiovene koukkasi moottoriveneen kylkeä kohti, se väisti.

– Näytti siltä, että moottoriveneellä ei ollut aikomustakaan pysähtyä. Tämä kaikki tapahtui noin 20 metriä päässä nenän edessäni, purjehtija päivittelee.

Tilanteessa ajattelemattomuutta

MTV Uutiset tavoitti Länsi-Suomen merivartioston apulaiskomentaja Ilja Iljinin, joka kertoo vesillä olleen partion havainneen Flipper-merkkisen veneen, joka vaaransi liikenneturvallisuutta.

Partio pysäytti veneen, jonka kyydissä oli nuoria täysi-ikäisiä.

– Veneen kyydissä olivat kovin pahoillaan ja ajattelemattomia tilanteeseen liittyvistä vaaroista. Tuntuivat partion arvion mukaan ottaneen tilanteesta opiksi, Iljin kommentoi.

Apulaiskomentajan mukaan partio antoi veneen päällikölle suullisen huomautuksen.

– Pahimmillaan vene voi tällaisessa tilanteessa kaatua ja ihmiset joutua veden varaan.

Katso myös elokuussa tapahtunut vaaratilanne Saaristomerellä: Saaristolautan ja Viking Gracen törmäys oli 15 metristä kiinni

Silminnäkijä tallensi vaaratilanteen Ahvenanmaan saaristossa: Lautta ja risteilyalus lähellä joutua törmäyskurssille 0:53

Lue myös:

    Uusimmat