Jori kuvasi moottoriveneen vaarallisen temppuilun Baltic Princessin rinnalla: "Persettä sieltä näytettiin"

Jori kuvasi veneen vaarallisen temppuilun Baltic Princessin rinnalla 0:43
Katso, miltä veneen temppuilu näytti suuren autolautan rinnalla

Imatralainen Jori Kauppinen kuvasi viikonloppuna sattuneen vaarallisen tilanteen Baltic Princessin risteilyllä, kun pienehkö moottorivene liikkui äärimmäisen lähellä isoa autolauttaa Saaristomerellä Airiston lähettyvillä. MTV Uutiset kertoi asiasta aiemmin tänään. 

Kauppinen oli noin puolitoista tuntia ennen laivan saapumista Tukholmasta takaisin Turkuun mennyt käymään laivan kannella savukkeella. 

– Katsoimme, että mitkä karnevaalit täällä ovat oikein menossa, kun porukka hurrailee, laulaa ja pomppii. Huomasimme sitten veneen. 

"Veti ihan kyljessä kiinni"

Kauppinen kertoo, että vene oli ennen kuvaamansa videota ajanut 4–5 kertaa laivan rinnalla. 

– Veti ihan kyljessä kiinni, sanoisin, että alle metrin päässä. Välillä mentiin samaan suuntaan, välillä vastapalloon ja välillä kävi ottamassa peräaallot. 

Laiva ei ollut reagoinut Kauppisen mukaan mitenkään veneeseen. Hän kuitenkin arvelee, että kapteenilla on täytynyt olla tieto veneestä. 

"Sieltähän persettä näytettiin"

Kauppisen kameraan tallentui viimeinen kerta, kun vene ajoi laivan rinnalla. Videon ja Kauppisen arvion mukaan veneessä oli kyydissä kourallinen nuoria. 

– Persettä sieltä näytettiin kattoikkunasta laivan kannelle, Kauppinen kertoo. 

Vene vaikutti lähtevän tämän jälkeen kauemmaksi laivasta. Sittemmin täysi-ikäisiä nuoria odotti Merivartioston puhuttelu. 

– Veneen kyydissä olivat kovin pahoillaan ja ajattelemattomia tilanteeseen liittyvistä vaaroista. Tuntuivat partion arvion mukaan ottaneen tilanteesta opiksi, Länsi-Suomen merivartioston apulaiskomentaja Ilja Iljinin kertoi tilanteesta aiemmin MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat