Nuoret huippulupaukset ihastuttavat SM-liigassa – "Niin kauan, kun minä tässä seison, ne jätkät pelaavat"

Rauman Lukko kärsi kirvelevän 2-6-tappion Turun Palloseuralle perjantai-iltana Turussa. Ottelun jälkeen Lukon päävalmentaja Pekka Virta kehui joukkueensa nuorta kaartia.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa perjantai-illan kierrokselta.

Rauman Lukon kausi on ollut vaikea. Raumalaiset ovat perjantain kierroksen jälkeen sarjassa sijalla 13. 

Kauden aikana joukkueesta on kuitenkin noussut esiin valopilkkuja. Nuoret lupaukset Antti Saarela, Ville Heinola ja maalivahti Lassi Lehtinen ovat vakuuttaneet otteillaan jääkiekkoa seuraavan yleisön. Niin myös päävalmentaja Virran.

– Olen kovasti tyytyväinen, että meidän nuorin pää on tällä hetkellä se rohkea pää. Se lämmittää mieltä kovasti. Luonnetta löytyy 17-vuotiailta pojilta ja sitten myös nuorelta maalivahdilta. Valssiin pitäisi vain saada koko porukka mukaan, Virta totesi TPS-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Lukon pelaamisessa on esiintynyt kauden aikana hyviä juttuja, mutta vastoinkäymiset ovat kaataneet useasti voittohaaveet.

Lukko on projektinsa alkuvaiheessa, joka tarkoittaa sitä, että joukkueeseen pyritään nostamaan nuoria, lupaavia pelaajia omista junioreista. 

Myös tälle kaudella rakennettu joukkue on varsin uusi, joka on osaltaan vaikuttanut tuloksiin ja pelaamiseen. 

Virta muistuttikin lehdistötilaisuudessa, ettei hänelle ole mitään väliä sillä, minkä ikäisiä pelaajat ovat.

– Niin kauan, kun minä tässä seison, niin ne jätkät pelaavat, ketkä oikeasti ovat matkalla johonkin ja laittavat itsensä jatkuvasti likoon. Ovat ne sitten 16-vuotiaita tai 66-vuotiaita.

Lukko ja TPS kohtaavat seuraavan kerran lauantaina.  

 

Lue myös:

    Uusimmat