Ferrarilta vahva lupaus Carlos Sainzille: "Ei ole epäilystäkään, ettemmekö istuisi alas"

Ensimmäisen kautensa Ferrarin F1-kuljettajana päättänyt Carlos Sainz on saamassa italialaistiimiltä pikaisen jatkosopimuksen, kertoo tallipäällikkö Mattia Binotto.

27-vuotias Sainz siirtyi Ferrarille McLarenilta, kun nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel ilmoitti jättävänsä Scuderian viime kaudella.

Ensimmäinen kausi Charles Leclercin tallikaverina oli Sainzille menestys. Espanjalainen ajoi neljästi palkintopallille ja valtasi kertaalleen kakkosruudun Venäjän kisaan. Kuljettajien sarjassa viidenneksi sijoittunut Sainz löi MM-pisteissä selväksi ykköskuljettajaksi povatun Leclercin 5,5 pisteen erolla.

Ferrari oli tehnyt Sainzille alun perin kahden vuoden sopimuksen, jota ollaan jatkamassa tallipäällikkö Mattia Binotton mukaan jo puolivälissä sopimuskautta.

– Keskustelemme Carloksen kanssa talven aikana hänen sopimuksensa jatkamisesta, Binotto paljasti GP Fans -sivuston mukaan Ferrarin kauden päätöstilaisuudessa.

– Hän onnistui todella hyvin kauden aikana. Olen todella iloinen siitä, miten hän on sopeutunut talliin, miten hän on suoriutunut radalla ja kisaviikonloppujen aikana.

– Ei ole siis epäilystäkään, ettemmekö istuisi alas ja yrittäisi päästä sopimukseen. En tiedä, mitä hänellä on mielessään, Binotto jatkoi.

Ferrari-kuskeista Leclerc on sopimuksessa aina vuoteen 2024 asti. Tiimi vahvisti kauden jälkeen, että Haas-kuski Mick Schumacher ja Alfa Romeolta Formula E -sarjaan siirtyvä Antonio Giovinazzi ovat tallin varakuljettajat F1-kauden kisoissa.

Venäläinen Robert Shwartzmann ajaa puolestaan tiimin testikuljettajana yhdessä Antonio Fuocon ja Davide Rigonin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat