Ex-F1-pomo Flavio Briatore vihjaili jo etukäteen Ferrarin ratkaisusta – sivaltaen samalla Kimi Räikköstä

F1-asiantuntijat ruotivat kuljettajavaihdokset – Mika Salo epäileväisenä Carlos Sainzista:"Hänestä ei ole haastajaksi" 7:19
Videolla juttua F1-siirroista.

Ferrari jysäytti viime viikolla ison F1-uutisen, kun se kertoi, että nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel jättää tallin. Vettelin korvaa Carlos Sainz, joka saapuu Maranelloon McLarenilta. Entinen F1-vaikuttaja ja tallipomo Flavio Briatore vihjaili Ferrari-draamasta jo etukäteen.

Lokakuussa 2019 Briatore löi pöytään näkemyksen, joka on nyt toteutunut.

Charles Leclerc on nopeampi kuin Sebastian Vettel. Monacolainen on valmis maailmanmestariksi.

– Jos olisin tallipäällikkö, tekisin hänestä ykköskuskin. Leclerc on aivan ilmiömäinen talentti – hän on aggressiivinen ja hän saa autosta kaiken irti, Briatore totesi tuolloin La Politica nel Pallonelle.

Briatore on ollut Leclercin suuri fani jo monen vuoden ajan. Tähän hän viittasi sivalluksellaan, jonka hän kohdisti F1-konkari Kimi Räikköseen.

– Sanoin jo vuonna 2017, että Ferrarin kannattaa ottaa nuori Leclerc Räikkösen tilalle. Koska (Räikkönen) ei ollut tarpeeksi hyvä, jotta Ferrari olisi voinut voittaa tallimestaruuden.

Lopulta Ferrari teki niin, kuten Briatore sanoi. Sillä erotuksella, että talli ei tehnyt vain Leclercistä ykköskuskia – se päätti myös olla jatkamatta yhteistä taivalta Vettelin kanssa.

Sen sijaan Leclerc sai tallilta pitkän jatkosopimuksen, joka kattaa kauden 2024 loppuun saakka.

– Tilanne on ihan selkeä. Ferrari nojaa nyt täysillä Leclerciin ja he ovat tehneet sen hyvin, Briatore sanoo Gazzetta dello Sportin haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat