Mainos

Nuoremman Riekkisen käräjät käyntiin

Kuopion yliopiston entistä aivotutkijaa, dosentti Paavo Riekkinen nuorempaa vastaan ajettava oikeusjuttu alkoi Kuopion käräjäoikeudessa suullisen valmistelun istunnolla. Talousrikossyyttäjä Jarmo Toivola vaati Riekkiselle rangaistusta kuudesta törkeästä kavalluksesta, viidestä törkeästä petoksesta ja kolmesta törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Lisäksi hän sai syytteet viidestä väärennyksestä ja kirjanpitorikoksesta. Syytteet liittyvät Riekkisen Kuopion yliopistossa johtamiin tutkimuksiin ja lääkeyritysten kanssa tehtyihin tutkimussopimuksiin. Syytteen mukaan hän ohjasi omalle tai yhtiönsä tilille lähes kaksi miljoonaa markkaa yliopiston tilin asemasta.

Väitetyt väärennysrikokset liittyvät siihen, että Riekkinen oli rahoja siirreltäessä kirjoittanut asiakirjoihin muiden nimiä. Syyttäjän mukaan kirjanpitorikos tapahtui, kun Riekkinen merkitsi yhtiönsä kirjanpitoon rikoksista johtuneita aiheettomia tuloja ja menoja.

Riekkinen kiistää

Riekkisen avustaja, asianajaja Esa Airaksinen kiisti kaikki rangaistusvaatimukset. Syytetty ei itse ollut läsnä valmisteluistunnossa. Jutun pääkäsittely alkaa käräjäoikeudessa 8. toukokuuta. Juttua puidaan viisi päivää.

Viime joulukuussa Riekkinen nuoremman isä, emeritus-professori Paavo Riekkinen vanhempi tuomittiin samantyyppisistä rikoksista kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen. Tuomio on saanut lainvoiman, sillä tuomittu ei valittanut siitä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.