Nuorekas meikki rippijuhliin

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, kuinka nuorekas meikki rippijuhliin tehdään ja miten alakuloisen ilmeen saa meikattua pois.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Alakuloinen ilme pois meikillä

Hei! Olen kohta 40-vuotias nuorekas naisihminen. Kaipaisin vinkkiä, miten meikata silmät, joiden ulkokulmat ovat alakuloisesti alaspäin. Yleisilmeeni on alakuloinen ja ankea. Olen iloinen luonteeltani, ja nauran todella paljon, mutta ulos mennessäni haluaisin meikata silmänikin nauramaan.

Riian vastaus:

Voit kokeilla eyeliner-rajausta silmiisi niin, että pidennät silmän linjaa ulkonurkasta ja nostat rajausta kissamaisesti ylöspäin. Suosi vaaleaa luomiväriä koko liikkuvalle luomelle ja valitse sävyksi joku raikas vivahde, vaikka roosa tai koralli. Meikkaa vain yläluomi ja jätä sekä rajaukset että ripsiväri alapuolelta kokonaan pois. Näin silmän linja kohoaa ja alakuloinen katse häipyy. Naura ja hymyile - ne ovat kuitenkin ne parhaat tavat näyttää kauniille ja nuorekkaalle! Ihanaa kesän jatkoa sinulle!

Rippijuhlien meikki

Moikka Riia! Vietän rippijuhliani elokuussa ja ongelmana on meikki. Aamun aikataulu on niin täynnä, etten ehdi käydä meikissä, joten pitäisi meikata itse.

Kertoisitko muutaman kivan meikkivinkin mikä tänä kesänä on in? Puvussani on turkoosia, mustaa ja valkoista, ja siksi ajattelin turkoosia tai valkoista luomiväriä piristämään katsetta.

Miten saan meikin levitettyä juhlallisesti? Ja entäs sitten, kun poskeni ovat aika pyöreät? Kumpi kannattaa ostaa - aurinkopuuteri vai poskipuna? Ja miten se levitetään?

Riian vastaus:

Rippijuhlien meikistä kannattaa tehdä nuorekas, tarpeeksi luonnollinen mutta silti kantajansa näköinen. Creative Eyes by Chantal Thomass -luomiväreistä löytyy ihana turkoosin sininen sävy 27 Bleu Desire. Siinä on paljon väripigmenttiä, joten saat sillä halutessasi hyvinkin voimakkaan, tai hennon ja kevyen meikin. Levitä luomiväri koko liikkuvalle luomelle tai käytä sitä vain rajauksena mustan eyelinerin kaverina.

Kaksoisrajaus on hauska ja muodikas. Tee siis näin: levitä koko liikkuvalle luomelle vaalea luonnollinen luomivärisävy. Rajaa silmät mustalla Expert Eyelinerilla. Tee eyelinerin yläpuolelle toinen rajaus luomivärillä niin, että kastat siveltimen vesitippaan, sitten luomiväriin (kannattaa ottaa luomiväristä joku kohta vaikka nurkasta, jonne siveltimen kastat, koska sen pinta kovettuu eikä se toimi siitä paikasta enää luomivärinä) ja tämän jälkeen teet sillä rajauksen. Kostealla siveltimellä käytettynä tuote toimii siis kuin eyeliner.

Kasvojen varjostuksiin toimii paremmin aurinkopuuteri. Saat sillä kavennettua poskiasi ja raikastettua ihon sävyä muutenkin ihanan aurinkoiseksi. Täydellistä juhlapäivää sinulle!

Vaaleiden kulmien meikkaaminen

Moikka! Ongelmani ovat todella vaaleat kulmakarvat, joita en kuitenkaan halua kestovärjätä. Käytän vaaleanruskeaa kulmakynää, mutta mielestäni sävy on kaikissa kulmakynissä ollut punertavaa. En saa kulmia tehtyä siististi, vaan ne näyttävät suttuisilta. Mikä avuksi?

Riian vastaus:

Vaaleanruskea luomiväri on mielestäni paras apu luonnollisten ja vaaleiden kulmien meikkaamiseen. Etsi sävy, joka on enemmänkin harmaataittoinen kuin kellertävä tai punertava. Levitä luomiväri kulmakarvoihin viistolla siveltimellä ja harjaa väri pehmeäksi ripsiharjalla tai kammalla. Ota väriä vain aavistus ja lisää tarvittaessa. Näin saat lopputuloksesta siistin ja tarpeeksi luonnollisen.

Tulehtuneet näpyt selässä

Hei! Olen kärsinyt monta vuotta tulehtuneista näppylöistä selässäni. Olen kokeillut kaikkia mahdollisia aineita ja kuorintajuttuja, mutta mikään ei auta. Mitä voisin tehdä?

Riian vastaus:

Heippa! Sinun kannattaa nyt turvautua ammattilaisen apuun ja varata aika kosmetologille selän ihonpuhdistukseen. On hyvä puhdistaa iho nyt huolellisesti, koska kerrot että olet kärsinyt tulehtuneista näpyistä jo pitkään. Saat samalla kosmetologilta hyvät kotihoito-ohjeet jatkoa ajatellen.

Ihonhoitotuotteet nuorelle

Mitkä ihonhoito-tuotteet kuuluvat nuoren elämään?

Riian vastaus:

Ihonhoidon peruspilarit ovat kasvojen huolellinen puhdistus ja ihon kosteutus. Suosittelen hankkimaan puhdistusemulsion, kasvoveden ja ihotyypillesi sopivan kosteusvoiteen. Puhdista kasvot aamulla pyyhkimällä iho kasvovedellä. Käytä illalla puhdistusemulsiota ja kasvovettä. Levitä kosteusvoide kasvoille aamuin illoin.

Tarkastele ihosi kuntoa ja vaihda käyttämiäsi tuotteita aina tarpeen tullen, sen mukaan onko ihosi kuiva vai rasvainen.

Kesämeikki nuorelle tytölle

Olen 11-vuotias tyttö ja täytän pian 12. Mikä olisi sopiva kesämeikki minulle kun menen matkoille? Minulla on mustat hiukset ja ruskeat silmät. Haluaisin kevyen meikin.

Riian vastaus:

Moikka! Mielestäni nuorelle naiselle meikiksi riittää hyvin vain ripsiväri ja huulikiilto. Panosta hyvään maskaraan ja loihdi sillä silmäsi esille. Testaa esimerkiksi Nivean kaksipäistä Double Designer Black Mystic -ripsiväriä. Toisen pään maskaran koostumus antaa ripsille intensiivisen mustan värin ja toisessa päässä oleva tuote tekee ripsistä helmiäishohtoisen mustat. Valitse huulille joku kivan värinen kiilto, joka sopii asuusi ja kiva kesälook on valmis!

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat