Nukutko paremmin matkalla? Näin teet omasta makuuhuoneestasi ylellisen hotellihuoneen!

Moni kertoo nukkuvansa paremmin hotellihuoneessa ja haaveilee hyvin pedatusta, muhkeasta sängystä. Voit kuitenkin muokata myös omaan makuuhuoneeseesi samaa tyyliä, lue vinkit!

Valkoinen muhkea peti, aina siistiä ja ihanan ylellinen tunnelma. Moni rakastaa hotellihuoneessa yöpymistä, mutta voit tuoda myös omaan kotiisi samaa raikkautta ja luksusta. 

1. Vaihda petivaatteet muhkumpiin

Muhkeus on avainsana, kun haluat sänkyysi ylellisyyttä. Jos nukut parisängyssä, valitse yksittäispeitot, sillä hotellihuoneissa ei ole koskaan paripeittoa. 

Tyyny kannattaa valita tarkasti, sillä jokaisella on sen suhteen omat vaatimuksensa. Hotelleissa on yleensä tarjolla useampi erilainen tyyny, joista voi valita omansa, miksi et toteuttaisi samaa omassa kodissasi? Useampi tyyny tuo myös ripauksen ylellisyyttä sänkyyn, tyynykasan keskelle on ihanaa heittäytyä. 

Muista pedata sänkysi jo heti aamusta. Kuva: Zara Home

2. Luota puuvillasatiiniin

Oikeiden petivaatteiden valinta on kaiken a ja o. Materiaaliksi kannattaa valita puuvillasatiini, joka on laadukas, pehmeä ja ylellinen. Väri on tietysti puhtaan valkoinen. 

3. Poista turhat tavarat

Yksi syy miksi hotellihuoneessa maistuu uni, on tyhjä tila: turhia tavaroita tai huonekaluja ei juurikaan ole. Älä täytä pöytäpintoja tavaroilla, vaan asettele niille korkeintaan muutama esine ja luovu kaikesta turhasta. Tarvittavat esineet voit asetella piiloon kaappeihin ja laatikoihin. 

4. Siivoa säännöllisesti

Puhtaassa huoneessa on aina ihana nukkua! Siivoa huone säännöllisesti ja pidä se myös siistinä. 

5. Valitse pehmeä matto jalkojesi alle

Herätessä on ihana astua pehmeälle matolle kylmän lattian sijaan. Hanki mahdollisimman upottava, ylellinen matto ja aseta se niin että voit laittaa jalkasi sen päälle heti herättyäsi. 

6. Pidä väriskaala neutraalina

Hotelleissa on vain harvoin räväkkä väriskaala: suosi valkoista, beessiä, harmaata ja mustaa. 


Lisää tyynyjä useampi, niiden keskelle on ihana nukahtaa! Kuva: The White Company

7. Muista lukulamppu!

Myös valaistus on tärkeä osa tunnelmaa. Muista hyvän yleisvalon lisäksi ainakin lukulamppu ja tunnelmavalaistus. 

8. Rauhoita huone tekniikasta

Älä tuo tietokonetta makuuhuoneeseen, vaan rauhoita se unelle, seksille ja rauhoittavalle tekemiselle, kuten lukemiselle. Vaali makuuhuoneesi tunnelmaa, se on levon ja rauhan tyyssija, ei esimerkiksi lasten peuhupaikka. 

9. Tuuleta huone säännöllisesti

Tuuleta huone raikkaaksi säännöllisesti, niin nukut paremmin ja huone tuntu ihanan raikkaalta. 

Ylelliset yksityiskohdat tuovat ripauksen luksusta. Kuva: Laura Ashley

10. Pese petivaatteet säännöllisesti

Tiesitkö, että tyyny tulisi pestä vähintään kolmen kuukauden välein? Nukkuessamme päänaluseen kerääntyy muun muassa hikeä ja pientä ihosolukkoa, ja tyyny voi jopa homehtua ilman hoitoa. 

Myös muut petivaatteet tulee pestä ja tuulettaa säännöllisesti. Puhdas peti on tärkein osa ylellistä makuuhuonettasi. 

Lue myös:

    Uusimmat