6 virhettä, jotka teet sänkyä pedatessasi

Sängyn petaaminen ei ole rakettitiedettä, mutta sen voi silti tehdä monella tapaa väärin.

Siisti, luokseen kutsuva peti on valloittava näky iltaisin, kun uni kutsuu. Käytä siis sängyn petaamiseen jo aamulla muutama minuutti.

HouseBeautiful.com kokosi yhteen kuusi virhettä, joita ihmiset tapaavat toistaa sänkyä pedatessaan – ethän sinä kuulu heihin?

1. Asetat pussilakanan kuviopuoli ylöspäin

Kaksipuolinen pussilakana kannattaa asettaa sänkyyn nurinpäin. Tämän jälkeen pussilakanan päätyyn tehdään taitos, jolloin kuvio kääntyykin päällepäin. Näin kuvio pääsee parhaiten oikeuksiin, kun kaistale korostuu.

2. Et taittele aluslakanaa patjan alle oikein

Siihen on syynsä, miksi hotellin sänky näyttää houkuttelevammalta kuin kotona aamutuimaan hätäisesti pedattu peti. Aluslakana kannattaa nimittäin taitella huolellisesti patjan alle. Näin lakana pysyy paikoillaan paremmin ja näyttää lisäksi siistimmältä. Aloita sängyn päädyistä ja taita lakanan päädyt tukevasti patjan alle. Taittele sitten sivut: vedä lakanaa sängyn päälle, jotta nurkkaan jää 45 asteen kulma. Taita kulma sängyn alle ja taittele sen jälkeen sängyn päälle jäänyt osio patjan alle.

3. Et petaa sänkyä joka päivä

Sänkyä ei kannatakaan välttämättä pedata heti ylös noustua, jotta petivaatteet ehtivät hieman hengittää ja kosteus haihtua. Sänkyä ei kuitenkaan tarvitse jättää kokonaan petaamatta: pedattu sänky on siisti ja houkuttelee paremmin nukkumaan taas illalla.

4. Et silitä lakanoita

Silittäminen vie aikaa, mutta on ehdottomasti sen väärti – kokeile vaikka! Kangas tuntuu moninkertaisesti pehmeämmältä ihoa vasten ja peti näyttää tietenkin astetta tyylikkäämmältä. Kaikki kangasmateriaalit eivät vaadi silitystä, mutta mikäli lakana näyttää ryppyiseltä, kannattaa sitä edes kokeilla. Sen jälkeen sinulle ei välttämättä käy enää muu.

5. Et hallitse vielä tätä kikkaa

Pussilakanan vaihto sujuu älyttömän nopeasti, kun teet näin: vedä likainen pussilakana peiton päältä niin, että lakana on jo pesuun mennessä nurinpäin. Kun vaihdat puhtaaseen pussilakanaan, työnnä kädet pussilakanan sisään ja ota kiinni nurkista. Nappaa sitten kiinni peiton nurkista ja puistele pussilakana peiton päälle. Huomaa, että pussilakanan tulee olla lähtötilanteessa nurinpäin.

6. Peitto ei pysy pussilakanan sisällä

Monissa pussilakanoissa on alareunassa nepparit tai nauhat, joilla peitto suljetaan lakanan sisään – käytä niitä! Näin peitto pysyy siististi pussilakanan sisällä, vaikka pyörisit unissasi.

Lue myös:

    Uusimmat