Nudistilta läppärin ryövänneestä villisiasta tuli some-julkkis Berliinissä – "Elsan" lopettamista vastustava adressi on kerännyt jo yli 5 000 allekirjoitusta

Poliisi ampui ihmisiä uhkailleet villisiat maanantai-yönä – asiantuntija kertoo, miten villisijat päätyivät pääkaupunkiseudulle 5:35
Katso myös video: MTV Uutiset Live kertoi kesäkuussa, kuinka Helsingissä liikkuneet villisiat jouduttiin lopettamaan uhkaavan käytöksen vuoksi.

Elsaksi ristitystä emakkosiasta tuli some-kuuluisuus, kun se onnistui ryöstämään kannettavan tietokoneen sisältäneen kassin omistajaltaan Teufelssee -järven rannalla Berliinissä.

Kameroille tallentui takaa-ajo, jossa läppärin omistaja jahtasi villisikaa ja sen poikasia ilman rihman kiertämää. Eläin kuitenkin hylkäsi lopulta saaliinsa. 

Elsa ei selvästikään arastele ihmisiä, sillä sen on nähty myöhemminkin tekevän tuttavuutta uimarien piknik-korien ja kantamusten kanssa. Nyt paikalliset riistanvartijat ovat ilmoittaneet harkitsevansa villisian lopettamista.

Ilmoitus on herättänyt vastarintaa, ja pieni joukko ihmisiä kerääntyi metsätalousministeriön eteen protestoimaan Elsan puolesta sunnuntaina. 

Change.org -sivustolla avattu adressi ”röyhkeän, mutta rauhanomaisen villisian” hengen säilyttämiseksi keräsi yli 5 000 allekirjoitusta maanantaihin mennessä. 

Adressin järjestäjät vetoavat, että vaikka villisiat voivatkin olla vaarallisia, Elsa on osoittanut ”vuosien mittaan” käyttäytyvänsä rauhallisesti ihmisiä kohtaan.

– Kukaan ei ole kiistänyt, että kyseinen villisika on jakanut elintilansa rauhanomaisesti uimareiden kanssa jo vuosia. Se on ansainnut oikeutensa elää, järjestäjät sanovat. 

Metsätalousministeriön edustaja Marc Franusch kertoo, että villisian lopettamisesta ei ole vielä tehty lopullista päätöstä.

– Nyt on väärä hetki vuodesta, sillä kyseessä on niin nuori yksilö, että niiden ampuminen on kiellettyä tällä hetkellä, Franusch totesi paikalliselle medialle. 


Lue myös:

    Uusimmat