Poliisi lopetti kaksi ohikulkijaa uhannutta villisikaa Helsingissä – eläimet juoksivat Villemarkuksen auton eteen moottoritien rampilla: "Ne olivat hemmetin isoja mustia sikoja"

Harvinainen näky! Villisika jolkotteli tien yli Helsingissä 0:16
Lukijan video: Villisika jolkotteli tien yli Vantaalla!

Poliisi ampui kaksi villisikaa Helsingin Käpylässä Louhenpuistossa tiistain vastaisena yönä. Poliisin mukaan emä ja porsas lopetettiin, koska emä oli käyttäytynyt uhkaavasti ohikulkijaa kohtaan.

– Kolmaskin villisika paikalla nähtiin, mutta sitä ei toistaiseksi ole tavoitettu. Emme me sitä enää kovin aktiivisesti etsi, ilmoitusten perusteella mennään, kertoi päivystävä komisario Tuukka Skottman STT:lle puoli kahden aikaan yöllä.

Villisikojen harhaantuminen Helsinkiin on harvinaista. Skottman ei muista aikaisemmin itse törmänneensä vastaavaan tapaukseen.

Skottmanin mukaan villisiat ovat normaalisti rauhallisia ja väistävät ihmistä. Emä saattoi kuitenkin puolustaa porsastaan, ja käyttäytyi siksi aggressiivisesti.

Villisiat pomppivat puskista tielle

MTV Uutisten haastattelema Villemarkus Markovaara kertoo nähneensä villisiat Vantaan Rajakylän suunnalla maanantaina aamulla. Markovaara oli kääntynyt autollaan Porvoonväylälle, kun kaksi sikaa oli hypännyt auton eteen "ihan puskista".

Katso videolta, kuinka villisika juoksee tien yli.

– Ne olivat aivan täysikokoisia, hemmetin isoja mustia sikoja. Niillä oli pitkä kärsä ja pieni häntä. Ne menivät kyllä todella läheltä autoa, Markovaara kertasi maanantaina iltapäivällä. 

– Siat taisivat itsekin vähän säikähtää, kaksi niistä juoksi nopeasti tien yli ja yksi jäi vielä tien toiselle puolelle odottamaan. Hiljennettyäni vauhtia sekin kipitti tien yli.

Markovaara kertoi soittaneensa hätäkeskukseen, josta oli kiitelty ja luvattu lähettää joku hätistelemään eläimet pois Rajakylän asuinalueelta.

– He ihmettelivät hätäkeskuksessa kovasti ja sanoivat, että on aika harvinaista, että täälläpäin näkyy villisikoja.

Havaintoja pitkin Uuttamaata

Markovaara kertoo maanantaisen kohtaamisen olleen elämänsä ensimmäinen villisikojen kanssa.

Facebookin puskaradioryhmän perusteella villisikoja nähtiin myös Helsingin Viikissä. Ei kuitenkaan ole varmuutta ovatko eläimet samat, jotka Markovaara havaitsi Vantaan puolella.

– Sain juuri kaveriltani viestin, että hän oli nähnyt kolme sikaa viime viikolla Halkialla, ja ne oli kuulemma sieltä edennyt Järvenpäähän. Aikaa pitkää lenkkiä ne siat siis heittää. Vajaat puolitoista tuntia siitä kun minä olin nähnyt ne, joku oli Helsingin Latokartanossa nähnyt kolme villisikaa, Markovaara kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat