Teppo Oksanen sai yöllä hälytyksen poliisilta – villisikajahti keskellä Helsinkiä kesti kahdeksan tuntia: "Yksi sika oli ammuttu ja toinen haavoittunut"

Poliisi ampui ihmisiä uhkailleet villisiat maanantai-yönä – asiantuntija kertoo, miten villisijat päätyivät pääkaupunkiseudulle 5:35
MTV Uutiset tapasi villisikajahdissa mukana olleen Teppo Oksasen. Katso videolta, mitä hän kertoo yöllisestä operaatiosta!

Poliisi ampui tiistain vastaisena yönä kolme villisikaa Helsingissä. Operaatiossa oli mukana Teppo Oksanen, joka jahtasi eläimiä tuntikausia öisessä Helsingissä.

Kaksi villisikaa ammuttiin Helsingin Käpylässä sijaitsevassa Louhenpuistossa. Kolmas sika pääsi ensin pakenemaan puistosta, mutta se löydettiin myöhemmin Tapulinkaupungista.

Helsingin riistayhdistyksen Teppo Oksanen oli mukana kuin Helsingissä liikkuneet porsaat lopetettiin. 

– Sain eilen puolenyön jälkeen hälytyksen poliisilta. Tilannekuva oli se, että yksi sika oli ammuttu ja toinen haavoittunut, Oksanen sanoo.

"Vain ajan kysymys"

Kun Oksanen saapui paikalle, toinenkin sika oli jo ammuttu. Monituntisen operaation jälkeen kolmaskin villisika löydettiin Helsingin Tapulinkaupungista.

– Omalta osaltani operaatio kesti noin kahdeksan tuntia. Olin myös mukana kuin pakoon päässyt sika löydettiin noin kolmelta yöllä. Kotona olin vasta aamuyhdeksältä.

Oksasen mukaan kaikki siat olivat uroksia. Ne olivat melko nuoria iältään ja painoivat noin 70 kiloa. Hänen mukaansa oli vain ajan kysymys, että villisiat löytäisivät tiensä pääkaupunkiseudulle.

– Sipoossa on tosi isot sikakannat tällä hetkellä. Olemme odotelleet tosi pitkään, että milloin ensimmäiset siat tulee tänne pääkaupunkiseudulle.

– Siat liikkuvat hyvin paljon. Nämä yksilöt oli luultavasti karkotettu lauman johtajan toimesta ja etsivät nyt omaa reviiriä. Valitettavasti sitä ei löydy täältä urbaanista ympäristöstä.

Koko tapahtumapaikalla kuvattu haastattelu on katsottavissa yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat