Mainos

Novellin johtaja uskoo osakekaupan rauhoittuvan

Maailman johtavimmaksi ohjelmistotuottajaksi pyrkivän Novellin pääjohtaja Eric Schmidt uskoo, että Internet-yritysten osakkeiden arvot asettuvat lähitulevaisuudessa vielä realistiselle tasolle.

-Päivää en voi ennustaa, mutta väistämätöntä se on. Novell itse ei ole toki mikään kupla, vaan osakkeilla on käypä hinta, vakuuttaa Schmidt. Hän itsekin ihmettelee, miten hirveissä hinnoissa alan yritysten osakkeiden hinnat ovat, vaikka useat tekevät siitä huolimatta tappiota.
-Jonkun täytyy tässä hävitä. Schmidt on Suomen vierailulla tapaamassa asiakkaita, mutta luomassa myös mahdollisesti uutta yhteistyötä. Nokian johtoakin on tavattu, mutta tapaamisen sisällöstä ei Schmidt halua - ainakaan vielä puhua.

Java-Internetkielen isäksi kutsuttu amerikannörtti Schmidt tuli rapakunnossa olevaan Novellin kaksi vuotta sitten Sun Microsystemin teknologiajohtajan paikalta. Novellissa pistettiin peli poikki ja lopetettiin tosissaan kilpaileminen mm. Microsoftin kanssa. Tulosta alkoi tulla sen jälkeen kiitettävästi.

-Olemme nykyisin toki kilpailemassa, mutta teemme myös yhteisyötä. Tämä taktiikka koskee kaikkia muitakin alan yrittäjiä. Novellin johtotähtenä on luoda verkko-ohjelmistoja, hakemistopalveluita ja tapoja, jolla eri palvelimia ja ohjelmistoja voitaisiin käyttää yhdessä. Yhtiö kehuu tarjoavansa hyvät Internet-olot myös niille, jotka haluavat työskennellä Microsoft-vapaassa maailmassa. Schmidt tekee mielestään yhtiönsä kanssa riittävän hyvin rahaa. Hän ei edes haaveilee tulosta toiseksi Bill Gatesiksi. -Se olisi turhan rasittavaa.

Schmidtillä on noin miljardin dollarin liikevaihto ja 4500 alaista. Heistä 32 prosenttia työskentelee tutkimus- ja tuotekehittelytehtävissä. -Tutkimuksen ohella on tärkeää, että bisnes sujuu hyvin. Siksi olemme vaihtaneet 80 prosenttia johtajista puolen vuoden aikana. Novellin tärkeimmät tuotenimikkeet ovat olleet NetWare käyttöjärjestelmä ja NSD-hakemistostandartit. Näitten sovellutukset muodostavat 50 prosenttia Novellin liikevaihdosta. Eric Schmidt kehuu uutta Novell Directory Services -hakemistopalveluja, josta on juuri tekeillä Linux-käyttöjärjestelmään sopiva versio. Sen lisäksi homma käy myös mm. Windowsissa.

Internet on bisneksen lisäksi ilmiö, joka mullistaa maailmaa paljon enemmän kuin televisio ja radio, muistuttaa Schmidt lopuksi. -Emme tiedä sen lopullisia vaikutuksia niin hyvässä kuin pahassa. Yksi seikka, johon tulee kiinnittää huomiota on yksityisyyden suoja. Siihen Novell panostaa myös kehittelytyössä. Internetissä olisi voitava käydä ilman, että nimi tai osoite rekisteröityy sinne jonkun ulkopuolisen hyväksikäyttöä varten. -Ihmiset haluavat yksityisyyttä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.