Päätös tuli! Novak Djokovicin viisumi peruttiin

Mitä Novak Djokovicin karkotus Australiasta tarkoittaa? MTV:n urheilutoimittaja kertoo 4:14
Näin Novak Djokovicin viisumuselkkaus on edennyt Australiassa: MTV Urheilun toimittaja tekee selkoa.

Australian maahanmuuttoministeri Alex Hawke on perunut tennistähti Novak Djokovicin viisumin, kertoo muun muassa BBC.

Hawken päätös tarkoittaa sitä, että Djokovic tullaan karkottamaan Australiasta. Hänen on kuitenkin ennakoitu haastavan päätös vielä oikeudessa.

Hawke perustelee tiedotteessaan päätöstä Djokovicin viisumin perumisesta terveydellisillä ja hyvään järjestykseen perustuvilla syillä. Hawken mukaan yleinen etu puolsi viisuminen perumista.

Hawke kertoo tehneensä päätöksensä tutustuttuaan tarkasti Australian sisäministeriön, rajavartioston ja Djokovicin hänelle toimittamiin tietoihin.

Serbialainen Djokovic joutui viisumivaikeuksiin saapuessaan Australiaan viime viikolla.

Koronarokotuksista kieltäytynyt Djokovic oli saanut lääketieteellisen erikoisluvan maahan saapumiselle rokottamattomana, mutta rajalla hänen maahantulonsa edellytykset katsottiin riittämättömiksi. Djokovicin viisumi peruttiin ensimmäisen kerran jo rajalla ja hänet vietiin odottamaan maasta poistamista säilöönottohotelliin.

Djokovic valitti viisuminsa perumisesta oikeusistuimeen, joka päätyi asiassa maanantaina Djokovicin kannalle ja määräsi hänet vapautettavaksi hotellista.

Maailmanlistan kärkisijaa hallussaan pitävä Djokovic on ykkössijoitettu ensi viikon maanantaina alkavassa Australian avoimessa tennisturnauksessa.


Lue myös:

    Uusimmat