Mainos

Nostalgiset videot: Helsingin erikoisin talo purettiin – vanhasta merimiehestä vain muisto jäljellä

Entisen Puu-Pasilan viimeinen mohikaani Aarre Ilvesviita sai asua erikoisessa talossaan lähes 40 vuotta. Toissa vuonna vanha merimies kuoli 87-vuotiaana. Tänä kesänä talo purettiin.


Helsinkiläinen Aarre Ilvesviita koristeli punaista taloaan ja sen ympäristöä niin, että siitä tuli nähtävyys. 

– Olen täysin onnellinen tähän talooni ja se on pitänyt minut terveenä. Minulla on aina tässä jotain korjattavaa ja tehtävää.

– Aloin koristella taloani avioeron jälkeen. Tyttäreni jäi erossa äidilleen, mutta kävi täällä aina silloin tällöin. Koristelin taloani häntä varten, jossain vaiheessa saattoi lähteä vähän lapasesta, kertoi Aarre Ilvesviita MTV:lle jo kymmenen vuotta sitten vuonna 2005.

Ilvesviidan talo on vain sadan metrin päässä Ylen isosta pajasta. Vuokrasopimus tehtiin ratahallintokeskuksen kanssa ja se oli voimassa toistaiseksi. Talo oli Veturitien varrella, josta jo kymmenen vuotta sitten ajoi päivässä 23 000 autoa.

Muutama päivä sitten Helsingin sanomat kertoi, että talon purkamisen jäljiltä oli löytynyt muun muassa vanha auto ja aseita.

Ilvesviidan talo oli sisältäpäin kuin vanhan autokorjaamon ja kodin yhdistelmä. Tavaraa oli valtavasti, tupakka värjännyt seinät ja erilaisia virityksiä roikkui siellä täällä. Lämmitystä ja kahvinkeittoa varten oli kamina keskellä lattiaa.

– Vanhana merimiehenä olen kuin Rosvo Roope. Se joutui lesken edessä nöyrtymään ja lossivahdiksi. Minä jouduin tähän paikkaan, kertoi Ilvesviita aikanaan.

Sittemmin vuonna 2013 MTV teki miehestä uudestaan juttua. Silloin jo tiedettiin, että talo jää kadun alle ja se joudutaan purkamaan.

– Pelkohan tässä aina on, mutta toivottavasti antavat olla rauhassa, sanoi Viitasalo vuonna 2013.

Samana vuonna hän kuoli, mutta sai siis asua kodissaan loppuun saakka.

Rakennusvalvontavirasto ei puuttunut koristeluun, sillä kukaan ei valittanut asiasta. Vain luvaton sauna oli liikaa.

Vuosia sanottiin, että kun asemakaava astuu voimaan, talo puretaan. Nyt suunnitelma on käynyt toteen.

Veturitie poistui käytöstä juhannuksen jälkeen ja liikenne siirrettiin Pasilankadulle kunnes uusi Veturitie valmistuu syksyllä 2019.

Ratapihakortteleihin on tulossa asuntoja 3000 ihmiselle sekä toimitiloja tuhannelle.

Tässä juttu Pasilan viimeisestä mohikaanista vuodelta 2013:

20:35

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.