19-vuotias norjalaissensaatio valmis pudottamaan Liverpoolin – Mikael Forssell olisi halunnut teinitähdeltä yhden ominaisuuden

Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierroksella riittää panoksia. E-lohkossa jatkopaikasta taistelevat lohkoa johtava hallitseva mestari Liverpool (10 pistettä), Napoli (9 pistettä) ja Salzburg (7 pistettä). Viimeiseksi mainittu kohtaa Liverpoolin tiistai-iltana Salzburgissa.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella!

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Itävaltalaisseura on noussut syksyn aikana eurooppalaisen jalkapalloväen huulille, eikä vähiten nuoren norjalaisen maalintekijän Erling Braut Hålandin vuoksi. 19-vuotias Håland on tehnyt viidessä Mestarien liigan ottelussa hulppeat kahdeksan osumaa, joka on nostanut hänet Mestarien liigan maalipörssin toiseksi Robert Lewandowskin jälkeen.

Liverpool etenee tiistaina jatkopeleihin voitolla ja tasapelillä tai Napolin hävitessä Genkille. Salzburgin jatkohaaveet lepäävät puolestaan voitossa Liverpoolista sekä Napolin pistemenetyksissä Jere Urosen Genkiä vastaan.

Jos italialaisjoukkue kuitenkin voittaa heikosti esiintyneen Genkin, Salzburgin on voitettava Liverpool paremmalla maalierolla joukkueiden avauskohtaamisen päättyessä toisella kierroksella Liverpoolin 4-3-voittoon.

C Moren jalkapalloasiantuntija Mikael Forssell on vaikuttunut Hålandin kyvyistä tehdä maaleja.

– Hänellä on ihan uskomaton röyhkeys maalin edessä. Hän on myös ikäisekseen isokokoinen. On kuitenkin yksi asia, johon olen erityisesti kiinnittänyt huomiota: miten kylmänä hän pysyy maalivahtia vastaan yhdellä yhtä vastaan -tilanteissa. Samaan aikaan puolustajat antavat painetta, mutta hän pystyy tilanteessa katsomaan maalivahtiin ja etsimään pienessä ajassa maalista tyhjän tilan, Forssell sanoo.

– Hän ei vedä useinkaan ylös, vaan maalintekijälle tyypillisesti lurun alanurkkaan. Maata pitkin viimeistely, se on ensimmäinen sääntö, jonka opetan jokaiselle hyökkääjälle.

Håland on 194-senttinen, mutta raamit eivät rajoita hänen peliään.

– Koosta on hyötyä, koska hän osaa käyttää sitä. Monilla isokokoisilla pelaajilla on usein nuorena koordinaatiokyvyt hakusessa. Koko ei ole rajoittanut häntä myöskään target-pelaajaksi, vaan Håland on hyvin liikkuva pelaaja.

Nälkäisenä maalintekijänä peliurallaan tunnettu Forssell olisi ottanut norjalaisnuorukaiselta yhden ominaisuuden omalle uralleen.

– 194. Eli kymmenen senttiä lisää mittaa, Forssell nauraa.

– On mielenkiintoista nähdä, miten hän kehittyy seuraavina vuosina, ja kuinka laajalle skaalalle kyvyt jalkapallossa kantavat. 

Håland on yksi tammikuun siirtoikkunan kiinnostavimpia nimiä. Huhuissa kiinnostuneisiin on kuulunut ainakin Manchester United. Forssell ei pidä Hålandin lähtöä tammikuussa Salzburgista epätodennäköisenä.

– Ei olisi väärin, jos hän jää Salzburgiin. Hän on kuitenkin osoittanut pystyvänsä pelaamaan tietyllä tasolla, Forssell muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat