Mainos

Noropainajaista taltutetaan jälleen jättioperaatiolla – laivayhtiö vaikenee siivouksen hintalapusta

Noroviruksen taltuttamiseksi Silja Sympohy ja Silja Serenade laivat tehosiivotaan tänään ja huomenna laivojen saavuttua satamaan.

Viime yönä laivoilla tavattiin jälleen vatsatautipotilaita. Silja Symphonylla sairastuneita on kuusi, Serenadella kolme.

– Serenaden sairastuneet saivat oireita kuitenkin pian laivalle tulonsa jälkeen, joten he ovat todennäköisesti saaneet sen jo ennen risteilyä, kertoo viestintäjohtaja Marika Nöjd Tallink Silja Oy:stä.

Nöjdin mukaan näin mittavaa noroepidempiaa ei ole Suomessa aiemmin tavattu. 

– Kumpaankin laivaan tehdään ensin perussiivous ja sen jälkeen laivalle tehdään vielä tehosiivous, johon osallistuu pari sataa miehistön jäsentä. Heidän lisäkseen olemme ostaneet ulkopuolisista yrityksistä pari sataa erikoissiivoojaa, kertoo Nöjd.

Yhtiö ei toistaiseksi kerro, mitä noron kitkeminen tulee maksamaan.

– En osaa edes sanoa, mitä tämä maksaa. Nyt keskitytään taudin kuriin saamiseen, jotta laivat pääsevät palaamaan normaaliin liikenteeseen.

Työntekijät suhtautuneet vakavasti

Molemmilla laivoilla on pysyvät työntekijät eivätkä he kierrä muissa laivoissa.

– Jos työntekijä sairastuu, hänet eristetään välittömästi. Silja Symphonylla on ruotsalaiset työntekijät ja Serenadella suomalaiset. Työntekijät ovat suhtautuneet vakavasti virukseen. 

– Meillä on tiedossa, että jotkut matkustajat ovat olleet molemmissa laivoissa. Norohan voi tulla myös maista, sillä sitä liikkuu muutenkin Suomessa nyt, kertoo Nöjd,

Nöjdin mukaan laivoilla on tiedottein pyritty matkustajia pesemään ahkerasti käsiään muulloinkin kuin wc-käyntien jälkeen.

– Kädet tulisi pestä aina myös aina ensin ruokailua, muistuttaa Nöjd.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.