Mainos

Silja Symphonylla jännitetään tehosiivouksen tuloksia – uudet matkustajat laivassa : "Jos he sairastuvat, se tapahtuu ensi yönä"

Vatsataudin riivaamalla Silja Symphonylla odotetaan kiihkeästi eilisen tehosiivouksen tuloksia. Laivalla on edelleen ylimääräisiä siivoojia puhdistamassa paikkoja ja pintoja.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo, että uusia tautitapauksia ei ole tullut yhtiön tietoon sitten eilisaamun. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä laivalla sairastui 10 ihmistä. Heistä kolme oli miehistön jäseniä.

Nöjdin mukaan vielä ei voida kuitenkaan huokaista helpotuksesta.

– Eilen laivalle tulivat uudet matkustajat, eli jos he sairastuvat, se tapahtuu ensi yönä. Toisaalta miehistön jäseniä ei ole nyt sairastunut, eli se on tietenkin positiivinen uutinen.

Nöjd pitää mahdollisena sitä, että joku miehistön jäsenistä kantaa virusta ja levittää tautia laivalla. Kaikkiaan miehistön jäsenistä on sairastunut reilun viikon aikana 30.

– Kaikkihan eivät viruksen saatuaankaan sairastu, mutta voivat kantaa virusta. Miehistöä ei ole pystytty tietenkään lennosta vaihtamaan. Siellä on tuurailtu toisiaan, ja tietenkin sairastuneet ovat lähteneet pois ja olleet karanteenissa, Nöjd selvittää.

Tehosiivoukseen osallistui 400 ammattilaista

Silja Symphonylla tehtiin eilen poikkeuksellisen suuri puhdistusoperaatio; siihen osallistui 400 ammattilaista. Nöjd kiittelee sitä onnistuneeksi operaatioksi.

– Ammattilaiset siivosivat kaikki pinnat ja paikat katosta alaspäin. Kaikki se, mikä voitiin desinfioida, desinfioitiin – ja muu tuhottiin. Laivalle jäi vielä 4 päiväksi 16 ylimääräistä siivoojaa puhdistamassa paikkoja. Myös laivan omat siivoojat jatkavat tehosiivouksia.

Tallink Siljalla toivotaan nyt kiihkeästi tehosiivouksen tehonneen pöpöön. Laivan ottamista pois liikenteestä ei ole edelleenkään harkittu.

– Terveystarkastajat tulevat varmaankin huomenna, kun laiva on Helsingissä, ottamaan näytteitä uudestaan. Jos laivan pinnoilta löytyy vieläkin norovirusta, tehosiivous on epäonnistunut. Sitten pitää alkaa pohtia muita keinoja.   

Riskiryhmiin kuuluvan kannattaa jäädä maihin

Tallink Siljan tiedon mukaan Silja Symphonyllä on sairastunut tähän mennessä kaikkiaan 210–220 ihmistä. Epidemia alkoi reilu viikko sitten.

Vatsataudin aiheuttajana pidetään norovirusta, jota on tutkimuksissa löytynyt laivan pinnoilta ja kahdelta sairastuneelta matkustajalta. Sitä, mistä virus oli alun perun tullut laivalle, ei ole saatu vieläkään selvyyttä. THL:n viikonloppuna tekemän laajan kyselytutkimuksen tuloksia odotetaan vielä. THL lähetti kyselyn kaikille 12 000 laivalla matkustaneille.

Matkustajia kehotetaan Nöjdin mukaan edelleen pesemään käsiään huolellisesti ja toimimaan muutenkin niin, ettei virus enää leviäisi.

– Olemme esimerkiksi toivoneet, että pienet lapset eivät konttaisi turhaan kokolattiamatoilla ja muualla. Koetetaan nyt saada kitkettyä virus tehokkaasti pois, kun laiva on desinfioitu. Riskiryhmiin kuuluvien ei tietenkään kannata lähteä risteilylle, koska virusta voi vielä olla jossain.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.