"Normaaleja kalan toimia" vedessä tehnyt eväkäs sai hätääntyneet kansalaiset soittamaan apua: "Hätänumero ei ole hyvä paikka ilmoittaa kalasta, joka ui ympäriinsä"

Virkavalta sai tusinoittain soittoja kalasta, jonka kohtalo huolestutti kansaa. Jättimäinen möhkäkala kuitenkin voi hyvin, eikä kaivannut ihmisten apua.

Viranomaiset anoivat kansalaisia lopettamaan hätäpuhelut kalan takia Massachusettsissa. Moni kansalainen on soittanut hätänumeroon "kalahätätilanteesta" havaittuaan suuren kalan lähellä rantaa. New York Timesin mukaan poliisi sai tusinoittain puheluita ihmisiltä, jotka olettivat kalan voivan huonosti ja kaipaavan ihmisen apua.

Anoivat kansalaisia lopettamaan soitot: "Möhkäkalalla on kaikki hyvin"

Warehamin ranta-alueella lilluva kala voi hyvin, virkavalta vakuuttaa. Kyseessä on suurikokoinen möhkäkala, joka ei kaipaa ihmiskunnan apua uimiseensa.

– Olemme tietoisia möhkäkalasta Broad Covessa. Olemme tarkistaneet sen kunnon, ja se tekee normaaleja möhkäkalan toimia. Se ui. Se ei ole rantautunut eikä se kärsi. Möhkäkalalla on kaikki hyvin, luonnonvaraviraston Warenhamin osasto vakuutteli Facebookissa.

– Älkää olko kateellisia, koska enää ei ole uintikeli. Kiltit, lakatkaa soittamasta poliisille tästä möhkäkalasta!

"Hätänumero ei ole hyvä paikka ilmoittaa kalasta, joka ui ympäriinsä"

Warenhamin satamamestari ja luonnonvaraviraston johtaja Garry Buckminster myönsi haastattelussa New York Timesille, että möhkäkala voi olla hätkähdyttävä näky, koska sen selkäevä muistuttaa hain selkäevää. Möhkäkalat kuitenkin ovat paitsi uteliaita, myös harmittomia ja rauhallisia.

Usein möhkäkala ui lähellä pintaa ja ohjailee itseään evän avulla. Se voi vaikuttaa ihmissilmään kömpelöltä.

– Me ymmärrämme kyllä [kansalaisten huolen]. Mutta hätänumero ei ole hyvä paikka ilmoittaa kalasta, joka ui ympäriinsä, Buckminster toteaa.

Kyseinen möhkäkala olisi toisaalta saattanut olla eksynyt satama-alueelle. Raporttien mukaan kala kuitenkin katosi ranta-alueelta vähin äänin.

Lue myös:

    Uusimmat