Harvinaiset kuvat todellisesta "luonnonoikusta" – Kalastajakaksikko kohtasi rantaan ajautuneen jättimäisen möhkäkalan: "Hän luuli sitä ajopuuksi"

Valtava möhkäkala ajautui kuolleena rannalle Australiassa 0:48
Nyt on kalalla kokoa! Harvinainen möhkäkala ajautui rantaan Australiassa kalastajien ihmeteltäväksi.

Kaksi kalastajaa pääsi poseeraamaan elämänsä kuvassa, kun omituisen näköinen valtava möhkäkala ajautui joen rantaan Australiassa.

Eteläisessä Australiassa virtaavan Murray-joen suulla kalastajat Steven Jones ja Hunter Church törmäsivät erikoiseen näkyyn. Rantaan oli ajautunut kuolleena 1,8 metrinen möhkäkala.

Löydön tehneen Jonesin kumppani Linette Grzlak kertoi uutiskanava CNN:lle, että miehet eivät olleet aluksi tajunneet löytönsä laatua.

– Hän luuli sitä ajopuuksi, kun he ajoivat sen ohi työautollaan. Kumpikaan heistä ei ollut nähnyt mitään tällaista ennen, hän kertoi.

Grzlak sanoi miehensä kertoneen hänelle, että kala painoi vietävästi ja sen iho tuntui nahkamaiselta, kuten sarvikuonolla. Miehet ovat löytäneet rannalta usein monenlaisia mereneläviä, mutta möhkäkalaan törmääminen oli ensimmäinen kerta.

Tuhatkiloiset möhkäleet pitävät auringosta

Mola mola -nimelläkin kutsuttu möhkäkala syö pääosin meduusoja ja voi kasvaa yli kaksimetriseksi. Rannalta löydetty kala oli siis vielä pienemmästä päästä.

Möhkäkalan englanninkielinen nimi sunfish eli "aurinkokala" tulee siitä, että kalat nousevat kyljelleen veden pintaan paistattelemaan auringossa. Kerättyään lämpöä ne sukeltavat satojen metrien syvyyteen ja voivat pysyä siellä pitkiäkin aikoja.

Maailman painavimpiin luukaloihin lukeutuvan lajin yksilö voi painaa jopa tuhat kiloa. Möhkäkalan tunnistaa sen erikoisesta ulkomuodosta ja suurista evistä. Yleisesti ottaen harvinaisesta möhkäkalasta tiedetään vielä hyvin vähän.

– Kalan luultiin olevan täysin eteläisen pallonpuoliskon laji, mutta vain pari viikkoa sitten yksi pääsi uutisiin ilmestyttyään kalifornialaiselle rannalle. Tämä korostaa, miten vähän ylipäätään tiedämme möhkäkalasta, kertoi South Australia Museumin kalakokoelmasta vastaava Ralph Foster CNN:lle.

Lue myös:

    Uusimmat