Norjassa mitaliehdokkaaksi nostettu huippulupaus piikittelee Ruotsin sprinttitykkiä – ”Ehkä hän pelkää vähän”

Ruotsin Stina Nilsson on yksi suurimmista voittajasuosikeista, kun hiihdon MM-kisat starttaavat Seefeldissä vapaan hiihtotavan sprinttikisalla. Norjan nuori huippulupaus Kristine Stavås Skistad saattaa kuitenkin lyödä kapuloita ruotsalaisen rattaisiin.

Naisten kilpailun suurin ennakkosuosikki on Ruotsin Stina Nilsson, joka on voittanut tällä kaudella maailmancupissa jo neljä sprinttikilpailua. Yhdeksi ruotsalaistähden suurimmaksi haastajaksi on Norjassa nostettu maan oma superlupaus 20-vuotias Kristine Stavås Skistad.

Skistad tekee Seefeldissä debyyttinsä aikuisten arvokisoissa. Tästä huolimatta nuori norjalainen nostetaan kotimaassaan jo mitalisuosikkien joukkoon. Lahjakas hiihtäjä nappasi kultaa nuorten MM-kisoissa juuri sprintissä, jolloin hiihtotapana toimi perinteinen. Norjalaisen NRK:n hiihtoasiantuntija Frederik Aukland hehkuttaa vuolaasti Skistadia.

– Hän on suurempi voittajaehdokas kuin Maiken Caspersen Falla. Hänellä on paremmat fyysiset ominaisuudet, hän on nopeampi loppusuoralla ja hänen huippunopeutensa on parempi. Luulen, että hän voi jopa haastaa Stina Nilssonin, Frederik Aukland toteaa NRK:lle.

Nilsson on hallinnut tämän kauden sprinttikisoja vahvasti, mutta Aukland uskoo Skistadin pystyvän haastamaan ruotsalaisen toden teolla.

– Uskon, että Nilsson on epävarma siitä, mihin Skistad pystyy. Hän tietää Skistadin heikkouden olevan kestävyys, joten hän yrittää varmasti nostaa vauhtia, mutta radalla ei ole juurikaan mäkiä, joissa voisi kiristää vauhtia. Uskon, että Nilsson pelkää Skistadia, Aukland sanoo.

Mitä Skistad ajattelee itse? Pelkääkö Nilsson nuorta norjalaista?

– Hän on niin kokenut ja suurempi voittajasuosikki kuin minä. Hän on todella hyvä, mutta ehkä hän pelkää vähän loppukiriäni. Luulen, että hän haluaa minusta eroon ennen sitä, Skistad pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat