Kasvuhormonia nuorena saanut Norjan maastohiihdon superlupaus jätettiin ulos maajoukkueesta: "Olemme varmoja siitä"

Norjan hiihtoliitto julkisti maastohiihdon maajoukkueen kaudelle 2019-2020. Suurta kohua aiheutti se, että maan superlupaus ja Lahden nuorten MM-kilpailuissa kaksi kultaa voittanut Kristine Stavås Skistad jätettiin joukkueen ulkopuolelle.

20-vuotias Skistad voitti MM-kultaa Lahdessa sprintissä ja viestissä. Hän nousi alkuvuonna otsikoihin, kun Norjan hiihtoliitto julkisti tiedotteen, että Skistadille oli annettu kasvuhormonia tämän ollessa nuorempi. 

– Olemme olleet epäileväisiä kuten hänkin, mutta loppujen lopuksi olemme päätyneet päätökseen, joka hyödyttää parhaiten hänen kehitystään maailman parhaimmaksi sprintteriksi. Olemme varmoja siitä, valmentaja Ole Morten Iversen sanoi hiihtoliiton tiedotustilaisuudessa.

Skistadille on suunniteltu oma harjoitusohjelma maajoukkueen ulkopuolella. Hän oli itse yllättynyt päätöksestä, mutta on tyytyväinen hänelle luotuun ohjelmaan.

– Olen mielestäni omalta osaltani tarpeeksi hyvä olemaan mukana joukkueessa. Minun täytyy kuitenkin alleviivata, että olen saanut hyvän ohjelman. Olin yllättänyt päätöksestä. Olin varma paikastani kauden loppupuolella. He ovat kuitenkin luoneet minulle hyvän ohjelman, Skistad sanoi NRK:lle.

Norjalaisen TV2:n asiantuntija Petter Soleng Skinstad ihmetteli päätöstä ja totesi maan hiihtoliiton menettävän paljon Skistadin poissaolosta.

– En ole huolissani urheilullisesta puolesta, mutta hän on tällä hetkellä fantastinen ja hänen olisi pitänyt olla mukana. Hyväksyn argumentit, mutta en syitä niiden takana, Skinstad totesi.

Lue myös:

    Uusimmat