Kasvuhormonia lapsena saanut norjalainen hiihdon maailmanmestari avautui maansa lajiliitolle terveystietojensa paljastamisesta: "En ymmärrä, mitä olen tehnyt väärin"

Lahdessa käytävien nuorten MM-hiihtojen perinteisen hiihtotavan sprintissä kultaa napannut norjalainen Kristine Stavås Skistad sai nuorena kasvuhormonia murrosikänsä vauhdittamiseen ja kasvun kontrolloimiseen. Skistad on reagoinut voimakkaasti maansa hiihtoliiton julkaisemaan tiedotteeseen hänen ja Helene Marie Fossesholmin kasvuhormonihoidoista, kertoo Sportbladet.

Skistadin hoito suoritettiin valmisteilla, jotka eivät kuulu Wada:n kieltolistalle. Hän kritisoi maansa liittoa tietojen julkaisemisesta. 

– Tämä on todella surullista. En tiedä, mitä olen tehnyt väärin. En ole käyttänyt mitään laitonta. Se on kuin e-pillerin käyttö. Surullista, että tiedot tulivat julki, Skistad sanoi TV2:lle.

Norjan hiihtoliitto julkaisi tiedot noin viikko sitten, ja se kertoi, että päätös julkaisemisesta oli sovittu molempien perheiden kanssa. Tämä ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa. Molemmat perheet kertovat joutuneensa paineen alle hiihtoliiton toimesta. 

Norjan nuorten maajoukkuevalmentaja Monika Körra ei halunnut avautua tilanteesta enempää. 

– Haluaisin mielelläni välttää tämän keskustelun. Se on valitettavaa, että urheilijat joutuvat tuhlaamaan energia tällaiseen. Olen vaikuttunut kuitenkin siitä, millä tavalla Helene ja Kristine ovat selviytyneet tilanteesta. He ovat onnistuneet keskittymään elämän tärkeimpään asiaan tällä hetkellä, Lahden MM-kisoihin, Körra sanoo.

Hiihtoliitto kertoi olevansa eri linjoilla. Se julkaisi sunnuntaina tiedotteen tapauksesta.

– HIihtoliitolla on ollut tiivis keskustelu Kristinen ja hänen perheensä kanssa. Koko ajan olemme olleet yhteisymmärryksessä näinkin vaikean asian hoitamisessa. Kristine ja hänen perheensä eivät tunnista medioiden tietoja siitä, että julkaiseminen ei olisi tapahtunut yhteisymmärryksessä. Tämä on erittäin valitettavaa, että media jatkaa keskittymistä siihen, joka on jo ollut valtaisa painolasti asianosaisille, luki tiedotteessa.

Skistad oli tiistaina hiihdetyn viiden kilometrin kilpailussa 24. Fossesholm voitti MM-hopeaa.

Lue myös:

    Uusimmat