Norjan hiihtolupaus sai lapsena kiellettyä kasvuhormonia – on nyt maan kovimpia lahjakkuuksia

10:00
Videolla sunnuntainen Tulosruutu.

Norjan maastohiihdon suurlupaus Helene Marie Fossesholm on saanut teini-ikäisenä antidoping-järjestö WADA:n kieltolistalle kuuluvaa kasvohormonia, tiedottaa Norjan hiihtoliitto.

Maastohiihdon yhteen suurimpaan tähteen Therese Johaugiinkin verrattu 17-vuotias Helene Marie Fossesholm sai kasvuhormonia kolmen vuoden ajan vuosina 2014-2017. Fossesholm oli lapsena epätavallisen pienikokoinen, joten häntä hoidettiin kasvuhormien avulla. Fossesholm aloitti hoitonsa reilun 13 vuoden ikäisenä, jolloin Fossesholm oli vain 137,5-senttinen. Tänä päivänä Fossesholm on 151 senttimetriä pitkä.

Fossesholmin saama kasvuhormoni kuuluu WADA:n kiellettyjen aineiden listalle, mutta nuori hiihtolupaus sai poikkeusluvan kasvuhormonihoidon saamiseksi, joten tapaus ei rikkonut WADA:n antidoping-sääntöjä.

Fossesholm ei ole kuitenkaan ainoa vastaava tapaus Norjan hiihtojoukkueessa. 19-vuotias Kristine Stavås Skistad sai niin ikään kasvuhormonia murrosikänsä vauhdittamiseen ja kasvun kontrolloimiseen. Norjan hiihtoliitto kertoo tiedotteessaan, että asia on Skistadille erittäin henkilökohtainen. Skistadin hoito suoritettiin valmisteilla, jotka eivät kuulu WADA:n kieltolistalle.

Kumpikin norjalaishiihtäjä nähdään 20. tammikuuta Lahdessa käynnistyvissä nuorten MM-kisoissa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja