Norjan hovin outo lintu Märtha Louise tilittää avoimesti tuntemastaan häpeästä – isoäidin rohkaisevat sanat lohduttavat yhä

7:59
Prinsessa Märtha Louise kertoi erityisherkkyydestään Vappu ja Marja Livessä

Märtha Louise kertoo podcastissa, ettei ole koskaan tuntenut sopivansa rooliinsa Norjan prinsessana.

Norjan prinsessa Märtha Louise on jo vuosia tunnettu Norjan hovin "outona lintuna", joka ei toisaalta ole pelännyt tuoda julki näkemyksiään, vaikka ne poikkeaisivatkin valtavirrasta.

Ruotsalaislehti Expressen kertoo, että prinsessa on kuitenkin nyt puhunut Alexander Pärlerosin podcastissa siitä, kuinka hän on itse kokenut sen, ettei mahdu täysin perinteiseen prinsessan muottiin.

Prinsessa kertoo, ettei hän ole koskaan kokenut sopivansa rooliinsa Norjan prinsessana. Hän on kertonut avoimesti olevansa erityisherkkä sekä aiheuttanut kohuja muun muassa perustamalla enkelikoulun ja rakastumalla yhdysvaltalaiseen shamaaniin.

– Olen tuntenut häpeää siitä, että ole kokenut olevani erilainen. En ole sellainen prinsessa, jonka kaikki haluaisivat tai hyväksyisivät, Märtha Louise kuvaili Expressenin mukaan tunteitaan podcastsissa.

– Kaikki tahtoisivat nähdä minut tietyssä roolissa, mutta en sovi sellaiseen prinsessan muottiin, mikä heillä on mielessään. Olen mennyt itseeni ja ymmärtänyt, mikä tekee minut onnelliseksi ja se on kaukana siitä muotista, johon minut olisi haluttu laittaa.

Prinsessa kertoi käyneensä tuntemuksiaan läpi meditoimalla.

– Näen kaikki elämäni tapahtumat mahdollisuutena kasvaa ja kehittyä.

Märtha Louise kertoo painaneensa myös visusti mieleensä isoäitinsä, eli kuningatar Sonjan äidin kanssa lapsena käymänsä keskustelun.

Prinsessa muistelee olleensa noin 10-vuotias, kun hän kysyi isoäidiltään, mitä hän katuu eniten elämässään. 

– Hän sanoi katuvansa sellaisia asioita, jotka hän oli jättänyt tekemättä. Se kosketti minua ja päätin tehdä kaiken mahdollisen, mitä pelkään.

Märtha Louise ei vaikuta nykyisellään häpeilevän sitä, ettei hän ole valinnut kaikkein helpointa tapaa elää. Prinsessa ilmaisi hiljattain Instagram-tilinsä Stories-osiossa olevansa hyvin otettu siitä, että Insider-lehti oli valinnut hänet kymmenen modernin prinsessan listalle, jotka ovat esimerkillään muuttaneet käsitystä siitä, millaista on olla kuninkaallinen nykyaikana.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja