Mainos

Norjan historian suurin yksittäinen seksuaalirikostapaus: 26-vuotiaalla miehellä yli 300 uhria – nuorista pojista kuvattuja videoita löytyi yli 16 000

Norjassa syytetään 26-vuotiasta miestä maan historian suurimmassa seksuaalirikosjutussa. Mies houkutteli nuoria poikia esiintymään videokeskusteluissa seksuaaliseen sävyyn ja tallensi videot koneellensa.

26-vuotiasta miestä syytetään yli 300 poikaan ja nuoreen mieheen kohdistuneista seksuaalirikoksista Norjassa. Kyseessä on maan historian suurin seksuaalirikoksiin liittyvä yksittäistapaus.

Verkon ja sosiaalisen median kautta 9–16-vuotiaita poikia houkutellut mies oli The Guardianin mukaan jalkapallon erotuomari.

Houkutteli uhrejaan esiintymään kameralle

Teinityttönä esiintynyt mies houkutteli uhrejaan esiintymään videokeskusteluissa seksuaalisesti lupaamalla vastapalvelukseksi lähettää heille eroottisia kuvia. Samanaikaisesti mies nauhoitti keskusteluja ja myöhemmin käytti tallentamiansa videoita hyväksi kiristämällä poikia lähettämään hänelle lisää materiaalia.

Verdens Gang -sanomalehden mukaan Oslon poliisi löysi miehen hallusta 16 463 erilaista videotallennetta. Suurin osa tallenteissa esiintyvistä nuorista oli norjalaisia, mutta mukana oli myös ruotsalaisia ja tanskalaisia poikia.

Epäillyn miehen syytteet kohdistuvat lähinnä hänen verkkokäyttäytymiseensä, mutta norjalaismedian mukaan mies oli pariin otteeseen myös tavannut uhrejansa ja raiskannut heidät.

Norjan historian suurin seksuaalirikostapaus

Miehen teot sijoittuvat vuosien 2011 ja 2016 välille. Kaksi vuotta sitten hänet pidätettiin, kun hän käytti seksuaalisesti hyväkseen erästä hänen avustajanaan toiminutta nuorta.

Syytetyn asianajaja Gunhild Laerum kertoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle, että hänen asiakkaansa on ollut yhteistyökykyinen poliisin kanssa. Laerumin mukaan mies on ollut pahoillaan teoistaan, mutta ei ole myöntänyt jokaista yksittäistä tekoaan vielä.

Norjan valtionsyyttäjä Guro Hansson Bull kertoi NRK:lle, että tapaus on Norjan historian suurin yksittäinen seksuaalirikostapaus. Vain kaksi seksuaalirikosten uhriksi joutunutta nuorta oli uskaltanut puhua tapauksesta ääneen.

– Yksi pojista onnistui kertomaan tapahtuneesta vanhemmilleen, ja toisen pojan äiti sai tietää asiasta. Tämä kertoo paljon siitä, kuinka vaikeaa seksuaalisen hyväksikäytön uhrille on puhua asiasta, Bull totesi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja