18-vuotias Sophie on yksi nuorimmista tuomituista pedofiileista – tällainen on teini-ikäinen hoitaja, jonka teot kauhistuttavat maailmaa

18-vuotias Sophie on yksi nuorimmista tuomituista pedofiileista 0:15
Sophie Elms teki rikokset ollessaan vain 17-vuotias.

Yksi Englannin nuorimmista pedofiileista on tuomittu vankeuteen teoistaan, jotka ovat aiheuttaneet maassa suurta järkytystä. Sophie Elms teki rikokset ollessaan vain 17-vuotias.

Sophie Elms tuomittiin alkuviikosta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tapauksessa, jossa yksi uhreista oli vain 2-vuotias. Elms oli jakanut sekä kyseenalaisia valokuvia lapsista että erittäin rajua, pornografista sisältöä sisältäviä kuvia. 

Brittimediassa kerrotun mukaan Elms suoritti harjoitteluaan paikallisessa päiväkodissa, mutta poliisin mukaan rikokset eivät tapahtuneet työharjoittelun tai opiskelun yhteydessä.

Elms myönsi 2- ja 3-vuotiaiden lasten fyysisen hyväksikäytön. Hänet tuomittiin maanantaina seitsemän vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen. 

Hänet katsottiin syylliseksi myös kolmen pienen lapsen, joista yksi oli niin ikään kaksivuotias, säädyttömien kuvien jakamiseen. 

AOP Sophie Elms 2

"Sinä olet se, joka heidät on murtanut"

Tuomari Jason Taylorin mukaan Elms iski uhriensa kimppuun tarkoituksellisesti ja suunnitemallisesti sen jälkeen kun hän oli ottanut heistä vastuun. 

Tuomarin mukaan pienten tyttöjen vanhemmat ovat tapahtuneesta täysin tolaltaan. 

– He ovat täysin murtuneita ja sinä olet se, joka heidät on murtanut. He eivät tule ikinä toipumaan tästä kokonaan. He pelkäävät myös lastensa tulevaisuuden takia. Vain aika näyttää, millaiset psyykkiset vauriot olet aiheuttanut, hän sanoi oikeudessa osoittaen sanansa Elmsille. 

Tuomion mukaan Elms kuvasi hyväksikäytön ja lähetti materiaalit kahdelle miehelle. Yhdellä videolla yksi uhreista huutaa kauhusta. 

Syyttäjän mukaan Elms oli vastuussa pienistä tytöistä vuosien 2016 ja 2017 aikana. 

Kuvat vastaanottaneet miehet olivat käyttäneet materiaalia myös omiin tarkoituksiinsa ja etsineet niiden avulla seuraa.

Nettisuhde tuomittuun rikolliseen

Elmsiä kuvaillaan brittimediassa haavoittuvaiseksi, ongelmaiseksi nuoreksi naiseksi, jolla on itsellään surullinen historia. Hänen katsotaan olevan myös itse helppo kohde netin hyväksikäyttäjille. 

Elms oli alkanut kirjoitella seksuaalirikoksista tuomitun miehen kanssa alkuvuodesta 2017. Aluksi suhteeseen tai lapsista otettuihin kuviin ei liittynyt seksiä, mutta vähitellen niiden sävy muuttui huomattavasti kyseenalaisemmaksi. 

Rikollinen, josta puhutaan nimellä David Gearing, tuomittiin marraskuussa 2018 15 vuoden vankeuteen lapsiin kohdistuneista teoista. 

Tuomarin mukaan Gearing oli houkutellut Elmsin hyväksikäyttämään lapsia ja jakamaan siitä materiaalia. Tuomarin mukaan myös tämä mies tuomitaan teoistaan.

Nuoren ikänsä ja taustansa vuoksi Elms ei tule istumaan koko tuomiotaan vankilassa. Hänelle tarjotaan myös erityistä apua ja tukea vankeusrangaistuksensa aikana. 

Tuomionsa jälkeen Elmsiä tarkkaillaan ja häntä kielletään työskentelemästä lasten kanssa. Häntä kohdellaan seksuaalirikollisena. 

Wiltshiren poliisin mukaan yhteisö on ollut järkyttynyt teoista.

AOP Sophie Elms 1

Lähteet: the Independent, Mirror, Birminghamlive, BBC, AOP

Lue myös:

    Uusimmat