Mainos

Tuomio kuohuttaa: Raiskasi pikkulapsen ja latasi videon nettiin – vältti vankilan

Nuori yhdysvaltalaismies raiskasi alle kaksivuotiaan tytön toisen miehen kuvatessa tapahtumista videota internetiin. Lasta seksuaalisesti hyväksikäyttänyt mies selvisi tapauksesta ilman vankilatuomiota, kertoo verkkolehti The Independent.

19-vuotias Kraigen Grooms myönsi oikeudessa syyllistyneensä alle kaksivuotiaan tytön raiskaukseen huhtikuussa vuonna 2013, ollessaan 16-vuotias. Toinen mies kuvasi hyväksikäytön ja julkaisi videon internetissä.

Grooms määrättiin 10 vuoden ehdolliseen vankeuteen, jonka jälkeen hän joutuu viettämään viisi vuotta ehdonalaisessa. Nuorukainen merkitään Yhdysvalloissa käytössä olevaan seksuaalirikollisten rekisteriin loppuelämäkseen ja hänet voidaan tuomita jopa 10 vuoden vankeuteen, mikäli hän rikkoo vapautumisehtojaan.

Suunnitteli hyväksikäyttöä etukäteen

Viranomaisten mukaan Grooms oli suunnitellut alaikäisen seksuaalista hyväksikäyttöä jo etukäteen. Tutkinnan yhteydessä hänen tietokoneeltaan löydettiin kuvia kolmevuotiaasta poikalapsesta, jonka epäillään valikoituneen miehen mahdolliseksi uhriksi.

Yhdysvaltain kotimaan turvallisuusvirasto löysi todisteita Groomsin rikoksesta kansainvälisen lapsipornotutkinnan yhteydessä. Seksuaalisesta hyväksikäytöstä kuvattu video löytyi yksityiseltä tietokoneelta Irlannista.

Tapausta tutkineiden viranomaisten mukaan tiedoston siirtoon käytettyjen tietokoneiden tutkimukset paljastivat, että Grooms oli kuvaillut alle kaksivuotiaan raiskausta kiihottavaksi.

Löydettiin sosiaalisen median voimin

Videon löytymisen jälkeen viranomaiset hyödynsivät sosiaalista mediaa Groomsin paikantamiseen. Miehen kuva julkaistiin kadonneiden ihmisten etsimiseen käytetyllä Facebook-sivulla ja hänet tavoitettiinkin pian sen jälkeen.

Facebook-sivun perustaneen Tim Cayan mukaan sadat ihmiset kertoivat hakuilmoituksen kommenteissa tuntevansa Groomsin.

– Jotkut kävivät koulua hänen kanssaan ja ajattelivat, että ilmoituksen henkilö näyttää juuri häneltä. Ryhdyin katselemaan hänen kuviaan myös itse. Hän näytti täysin samalta ilmoituksen miehen kanssa.

– Se on surullista. Hän on niin nuori. Yleensä kun näistä tapauksista kuulee, kyse on vanhemmista miehistä. Se laittaa miettimään, mitä hänen elämässään oli tapahtunut, että hän päätyi tällaiseen tekoon.

Jäätyään kiinni Grooms oli vangittuna yli kaksi vuotta, ensin alaikäisille rikollisille tarkoitetussa laitoksessa ja myöhemmin Wapellon maakunnan vankilassa Iowan osavaltiossa. Grooms tunnusti syyllistyneensä rikokseen 25. heinäkuuta. Hänet vapautettiin anomuksensa jälkeen ja laitettiin GPS-seurantaan.

Tuomari Randy Degeestin Groomsille antama ehdollinen vankeustuomio on saanut osakseen paljon kritiikkiä. Jotkut ovat jopa vaatineet tuomarin eroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.