Mainos

Norjaan uusi hallitus

Norja saa tänään uuden, työväenpuolueesta koostuvan vähemmistöhallituksen hallituksen, kun työväenpuolueen parlamenttiryhmän johtaja Jens Stoltenberg esittelee ministerilistan kuningas Haraldille. Pääministeriksi tulee työväenpuolueen parlamenttiryhmän johtaja Jens Stoltenberg.

Stoltenberg (kuvassa) sai viikko sitten tehtäväkseen hallituksen muodostamisen, kun kristilliseen kansanpuolueeseen lukeutuvan pääministerin Kjell Magne Bondevikin vähemmistöhallitus oli eronnut kärsittyään tappion suurkäräjien luottamuslauseäänestyksessä.

Stoltenberg täytti torstaina 41 vuotta ja hänestä tulee Norjan nuorin pääministeri. Hän on aiemmin toiminut sekä valtiovarainministerinä että energiaministerinä. Hänen isänsä Thorvald on toiminut ulko- ja puolustusministerinä.

Lähes puolet hallituksen ministereistä on naisia. Uuden hallituksen ulkoministeriksi tulee entinen pääministeri Thorbjörn Jagland, 49, ja valtiovarainministeriksi entinen kalastusministeri Karl Eirik Schjött-Pedersen, 40. Puolustusministerin paikan saa Björn Tore Godal. Ympäristöministerin tehtävät saa Siri Bjerke ja teollisuus- ja öljyministeriksi tulee Olav Akselsen, 34. Oikeusministeriksi tulee entisen pääministerin Gro Harlem Brundtlandin pikkusisar Hanne Harlem. Kulttuuriministerin tehtävät saa Ellen Horn. Lasten ja perheiden asioista vastaavaksi ministeriksi tulee Karita Bekkemellem Orheim.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.