Mainos

Nordea vähentää väkeä tuntuvasti

Nordea vähentää henkilöstöään sadoilla hengillä. 200-300 henkeä uhkaa irtisanominen. Noin 300 hengen vähennys hoituu eläkejärjestelyillä ja muun luontaisen poistuman kautta.

Nordean henkilöstön määrä vähenee eläkkeellesiirtymisten ja muiden luontaisten syiden vuoksi tänäkin vuonna noin 300 henkilöä. Työtä vaille jäänee edellisen lisäksi 200-300 henkilöä. Nordean yhteistoimintaneuvottelukunta käsitteli tänään henkilöstösuunnitelmaa vuodelle 2004.

- Perinteinen pankkityö on muuttunut siinä määrin, että jatkossa työtä ei riitä enää kaikille. Olemme yhteistyössä henkilöstön edustajien kanssa puolentoista kuukauden ajan pohtineet keinoja vähentääksemme irtisanomistarvetta. Näitä ovat mm. osa-aikatyö, lisälomat sekä opinto- ja virkavapaat. Kokonaan irtisanomisilta ei näilläkään keinoin voida välttyä. Työtä vaille jääville tarjotaan taloudellista turvaa tukipaketeilla sekä tukea työnhakuun ja muutosvalmennukseen, sanoo Nordean varakonsernijohtaja Markku Pohjola.

Nordean henkilöstön tarve Suomessa vuoden 2004 päättyessä, pois lukien tytäryhtiöiden henkilöstö, on reilut 8 000 henkilöä, mikä on noin 700 henkilöä vähemmän kuin vuoden 2003 päättyessä.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 09.01.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.