Nordea alkaa maksaa korkoa käyttötilille

Nordea-pankki nostaa henkilöasiakkaidensa tilien korkoja syksyn aikana. Syyskuussa useiden säästötilien korot nousevat vähintään kolmeen prosenttiin, ja lokakuun alusta lähtien myös käyttötilille aletaan maksaa korkoa 0,25 prosenttia, Nordea tiedotti maanantaina.

Tästä huolimatta ylimääräisiä varojaan ei kannata makuuttaa käyttötilillä, huomauttaa Nordean henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Jani Eloranta.

– Säästötilille kannattaa laittaa rahat niin sanotusti "poikimaan". Sieltä voi sitten ottaa rahaa arjen tarpeisiin käyttötilille, Eloranta kertoo.

Nordea mainitsee tiedotteessaan esimerkiksi JoustoTalletus-säästötilinsä, jonka korko nousee uudistuksen myötä 2,4 prosentista kolmeen prosenttiin.

– Nykyisessä taloustilanteessa joustavat ratkaisut ovat hyviä, toteaa Eloranta.

Elorannan mukaan korkojen nouseminen koskee kaikkia Nordean asiakkaita. Tämä tarkoittaa lähes kahta miljoonaa asiakasta.

Korkoa nostettu muissakin pankeissa

Nordean konsernijohtaja Frank Vang-Jensen kertoi heinäkuussa STT:lle, ettei Nordealla ollut suunnitelmissa nostaa käyttötilien korkoja.

– Käyttötilit eivät ole oikea tuote heille, jotka haluavat tuottoa rahoilleen. Me sanomme asiakkaillemme, että jos teillä on ylimääräistä rahaa, jota säästää, pankaa se säästötilille, Vang-Jensen sanoi tuolloin.

Eloranta kertoo nyt, että syy muutokseen on muuttunut markkinatilanne.

– Korkonäkymä on ehtinyt kehittyä jo heinäkuustakin, hän sanoo.

Elorannan mukaan Euroopan keskuspankki on jatkanut koronnostoja viimeksi heinä-elokuun vaihteessa ja ainakin yksi nosto on todennäköisesti vielä edessä.

Talouselämä-lehden mukaan Nordea on neljäs suomalaispankki, joka on ilmoittanut nostavansa käyttötilien korkoa kuluneen kesän aikana. 

Handelsbanken ja S-pankki nostivat käyttötiliensä korkoa kesäkuussa. Handelsbankenin käyttötilien korko on 0,5 prosenttia ja S-pankin 0,3 prosenttia. 

Viikko sitten OP-ryhmä ilmoitti alkavansa maksaa 0,25 prosentin korkoa omistaja-asiakkaidensa käyttötileille.

Pikkuisen lisää sukanvarteen? Tässä helpot rahansäästökikat 0:45
Pikkuisen lisää sukanvarteen?  Testaa helpot rahansäästökikat

Lue myös:

    Uusimmat