Mainos

Nopeusrajoituksista ei piitata

Maamme pisin yhtäjaksoinen kameroilla valvottava tieosuus tulee valtatie 5:lle Heinolasta Iisalmeen lähiaikoina.

Piittaamattomuus nopeusrajoituksia kohtaan on lisääntynyt. Etenkin rajut nopeuden ylitykset ovat yleistyneet.Automaattisesta kameravalvonnasta huolimatta sakkoja kirjoitetaan tasaiseen tahtiin mm.valtatie 5:llä. Sakotussuma vain lisääntyy, sillä kameroita lisätään tuntuvasti juuri valtatie 5:lle.

Pelkästään Juvan kunnan alueella kameroiden kuvien perusteella ylinopeudesta käryää 1500 autoilijaa vuodessa. Tarkastaja Juha Pykäläisen mukaan valvontakamerat paljastavat vain murto-osan kaahareista, sillä pylväiden välissä nopeuksien on todettu karkaavan käsistä.

- Jarruvalot vilahtelee, kun tullaan pylvään kohdalle ja sen jälkeen sitten painetaan kaasua ja luullaan, että siellä ei ole minkäänlaista valvontaa, mutta se on kyllä harhaluulo.

Jopa Jyväskylän vilkkaalla rantaväylällä poliisi valvoo silmänpalvojia, vaikka kaksi kameraa sijaitsevat vain muutaman sadan metrin päässä toisistaan.

- Näitten valvontapisteiden, valvontakameroiden paikathan opitaan tuntemaan ja sit se nopeus tahtoo sitten vähän karata niitten välisillä alueilla, kommentoi ylikonstaapeli Antti Ikonen Jyväskylän Liikkuvasta poliisista.

Vaikka liikennevirran keskinopeus alenee kameroiden ansiosta, peltipoliisien rinnalla on pakko suorittaa myös muuta valvontaa.

Ikonen painottaakin, ettei kameravalvonta korvaa poliisin suorittamaa liikennevalvontaa.

- Siellähän jää rattijuopot, huumaantuneena ajamiset, lähes koko raskaan liikenteen valvonta, anastetut ajoneuvot, turvalaitevalvonta. Monta, monta asiaa jää vielä poliisin valvottavaksi.

Maamme pisin yhtäjaksoinen kameroilla valvottava tieosuus tulee valtatie 5:lle Heinolasta Iisalmeen.

Kameroiden asennus on loppusuoralla. Kaahareiden kuvia päästään analysoimaan noin 300 km:n matkalta lähiaikoina.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 31.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.