Nooralotta Neziri uurastaa suuren unelman eteen, joka on vaarassa sulaa käsistä – "Olisi tosi ikävää"

Nooralotta Neziri: Suurin motivaationlähteeni tällä hetkellä on saavuttaa EM-mitali 4:20
Videolla Nooralotta Nezirin tuoreimmat mietteet.

Nooralotta Nezirin tämän vuoden kalenteriin on merkattu paksulla tussilla yleisurheilun EM-kisat Pariisissa. Niiden mahdollinen peruuntuminen olisi suomalaiselle aituritähdelle kova kolaus.

Tokion olympialaisia on jo siirretty koronaviruspandemian myötä tulevasta kesästä vuodella eteenpäin, mutta Pariisin EM-kisat ovat yhä tämän vuoden ohjelmassa. Ne on tarkoitus järjestää elokuun lopussa, joskin koronapandemia voi tulla tielle.

Antero Mertaranta kysyi 100 metrin aituritähti Neziriltä C Moren Urheilusuorassa, millaisia ajatuksia hänessä herättäisi, jos EM-kisat peruttaisiin.

– Olisihan se tosi ikävää. Kyllä minun täytyy myöntää, että minun suurin motivaationlähteeni tällä hetkellä on saavuttaa EM-mitali. Lopetin hallikauden kuitenkin Euroopan tilaston kolmantena (60 metrin aidoissa ajalla 7,97) ja totta kai haluaisin päästä näyttämään EM-kisoissa, Neziri sanoi.

– Jos ne perutaan, sitten ei auta kuin siirtää katseet seuraaviin kisoihin. Vielä ne ovat kuitenkin mielessä kirkkaana.

Karanteenielämää ennen karanteeniaikaakin

Jyväskylästä tavoitettu Neziri on varautunut siihen, että ennen elokuuta ei välttämättä pääse kilpailemaan. Hän on muutenkin ottanut vallitsevan tilanteen rauhallisin mielin. Koronapandemiassa on muussa kurjuudessaan ollut Nezirin urheiluarkeen hyvää vaikutusta.

– Kaikki hälinä ja hulina on vähentynyt ympärillä niin paljon, että on saanut rauhoitetua itsensä paljon paremmin kuin normaalisti. Koen, että tämä on ollut minulle tavallaan ihan hyvä asia, kun pitää jotain positiivista hakea.

Neziri heittää, että karanteenielämää hän on aika lailla elänyt ennen karanteeniaikaakin. Perusarki ei ole sinällään muuttunut, ja harjoituksia on pystynyt tekemään yhä hallioloissa.

– Jos minulla on kaksi harjoitusta, herään aamulla yleensä kahdeksalta, syön aamulapalan ja valmistaudun ensimmäisiin treeneihin. Käyn treeneissä, sitten kotiin syömään, lepäämään, taas treenit, ehkä vähän huoltoa illalla, iltapala ja nukkumaan, Neziri kuvaili.

– Toki nyt vietän koko kevään Suomessa. Se on isoin muutos siihen, mitä normaalisti tähän aikaan vuodesta tapahtuu.

C Moren Urheilusuora maanantaista perjantaihin klo 19.30!

Lue myös:

    Uusimmat