Suomen pika-aiturinaisten suunnitelmat menivät täysin uusiksi – Nooralotta Neziri heräsi viime viikolla huonoon uutiseen: "Heti tuli pieni itku"

C Moren Urheilusuorassa haastattelussa aituritähdet Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske 5:03
C Moren Urheilusuoran haastattelussa pika-aiturit Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske

Kauden 2020 piti olla yleisurheilijoille todellinen supervuosi, kun kalenterissa oli sekä Tokion kesäolympialaiset että Pariisin EM-kisat. Kun olympialaiset siirrettiin ensi vuoteen ja EM-kisat peruttiin kokonaan, edessä onkin välivuosi.

Olympialaisten siirtämisestä uutisoitiin jo hyvän aikaa sitten, EM-kisojen peruuntumisesta tiedotettiin viime viikon torstaina myöhään illalla. 

Uutinen tavoitti Nooralotta Nezirin, urallaan EM-mitalista haaveilevan pika-aiturin seuraavana aamuna.

– Heräsin ja saman tien luin sen uutisen. Se oli lähetetty mulle. Täytyy myöntää, että heti tuli pieni itku, Neziri kertasi tiistai-iltana C Moren Urheilusuora-ohjelmassa mutta jatkoi sitten:

– Nyt se on käännetty jo ihan positiiviseksi. Lähdin siitä melkein heti aamutreeneihin, ja pääsin juttelemaan valmentajan kanssa. Petteri (valmentaja Jouste) on onneksi sen verran looginen – itse ajattelin sen asian vain tunteen kautta – että kun asiat keskusteltiin kasaan, se helpotti heti. Asetimme uudet askelmerkit tähän kauteen, ja jos nyt pystyy tekemään edes ihan hyviä tuloksia, se on kuitenkin aina plussaa kohti Tokiota. Ajattelen tämän kauden ponnahduslautana kohti Tokiota.

Myös Nezirin kilpakumppani Reetta Hurske myöntää, että EM-kisojen peruuntuminen kolahti – siitäkin huolimatta, että uutinen oli jossain määrin odotettu. Hurske on kääntänyt Nezirin tavoin katseen eteenpäin, mutta ilmassa leijuu kysymysmerkkejä.

– Se hieman hankaloittaa, ettei oikein tiedä, missä vaiheessa kilpailuja järjestetään ja missä vaiheessa pitäisi olla hyvässä kunnossa. Nyt ollaan aika keskellä treenikautta. Se on vähän kysymysmerkki, että missä kunnossa ollaan missäkin vaiheessa tätä vuotta.

Mitä Neziri ja Hurske ajattelevat omista ennätyksistään ja ennen kaikkea niiden rikkomisesta? Miten pitkäksi aikaa kaksikko on sitoutunut urheilu-uraansa? Katso Nezirin ja Hurskeen haastattelu kokonaisuudessaan jutun yläreunan videolta.

C Moren Urheilusuora maanantaista perjantaihin klo 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat