Nooralotta Neziri hämmästelee Doha-kritiikkiä – "Olen saanut hyvää kohtelua, kaikki on toiminut"

Nooralotta Neziri odottaa malttamattomana kauden kohokohtaansa:"Vähän on ääni käheänä, mutta onneksi se ei vaikuta juoksuun" 3:35
Käheä-ääninen Nooralotta Neziri kommentoi videolla myös terveystilaansa.

Dohassa järjestettävät yleisurheilun MM-kisat ovat saaneet osakseen valtavaa kritiikkiä monenlaisista seikoista. Kritiikki on kohdistunut myös olosuhteisiin, mutta aituritähti Nooralotta Neziri hämmästelee arvostelua omien kokemuksien pohjalta.

Maratoonarit ja kävelijät ovat kilpailleet Dohassa kuumankosteassa, yli 30-asteisessa helteessä, kun taas muille on ollut tarjolla ilmastoinnin avulla yli 10 asteella viilennettyjä stadionolosuhteita. Myös majoitukseen on kohdistettu kritiikkiä; Norjan maajoukkue esimerkiksi vaihtoi hotellia huoneiden epähygieenisyyden vuoksi.

Nezirin ennakkoajatukset Dohan oloista olivat toista kuin mitä hän on kohdannut.

– Odotin jotain ihan hirveää, kun sain lukea aika paljon juttuja ennen kuin tänne saavuin. Minä olen kuitenkin saanut hyvää kohtelua, puitteet ovat hyvät, kaikki on toiminut niin kuin on pitänyt. Ei ole mitään valittamista, Neziri sanoi MTV Urheilulle.

"Sitten minä voisin olla tyytyväinen"

Valittamista ei ole myöskään Suomen nykytasossa naisten 100 metrin aidoissa. Suomen väkevästä MM-kolmikosta Nezirillä on tältä kaudelta heikoin tilastoaika 12,90, kun taas Annimari Korte on painellut Suomen ennätyksen 12,72 ja Reetta Hurske Suomen kaikkien aikojen kakkosajan 12,78.

Neziri kokee harteillaan olevan nyt vähemmän paineita kuin silloin, kun hän on ollut arvokisoissa yksinäisenä sinivalkoisena naisaiturina. Suomalaisässä kokee itsellään olevan varaa tasonnostoon. 

– Olen juossut tosi tasaisesti 12,9:ää, vaikka on ollut tosi paljon ongelmia kauden aikana. Minulla oli tosi pahoja kipuja jalassa; sitä on magneettikuvattukin pari kertaa, on teipattu ja otettu juoksutaukoa. Olen silti pystynyt pitämään tasoa koko ajan aika hyvänä. Kyllä minä uskon, että voisin nousta 12,90:stä uusille kymmenluvuille. Sitten minä voisin olla tyytyväinen, Neziri summaili.

Tähän yltääkseen Neziri pyrkii ennen kaikkea hakemaan hyvää tunnetilaa.

– Kaikki, ketkä täällä ovat, ovat kohtuuhyvässä kunnossa. Sen, kuinka hyvä sinun suorituksesi on, ratkaisee se, kuinka hyvän fiiliksen saat ennen kisaa.

– Nämä ovat tavalliset kisat, mutta sen verran erilaiset kisat, että täällä kamppaillaan oikeasti sijoituksista. Se on täällä ehkä vaikein juttu, että saa luottamuksen tekemiseen, ja sitä kautta se tuloskin tulee olemaan hyvä.

Aiemmista arvokisoista oppineena Neziri pyrkii lykkäämään lataustaan myöhemmäksi ennen lähtöpaukkua. Alkuerät ovat ohjelmassa lauantaina.

– Yritän tällä kertaa hakea sitä, etten lähde liian aikaisin miettimään mitään, vaan menen rennolla otteella. Minulla on ehkä ollut tapana hakemalla hakea tosi aikaisin tietynlaista fiilistä, kovaa fokusta. Se voi olla väsyttävää. Nyt yritän vähän rennommin ja luottaa siihen, että fokus tulee sieltä ihan varmasti, urallaan parhaimmillaan 12,81 vuonna 2016 aitonut Neziri sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat