Jari Porttilalta ankaraa kritiikkiä Dohan MM-kisoille – "ihmiskokeet" järkyttävät: "IAAF mokasi täydellisesti"

Huomenta Doha - miten MM-kisat lähtivät käyntiin? 7:26
Jari Porttila kritisoi voimakkaasti Dohan MM-kisoja.

Toimittajalegenda Jari Porttila lataa voimakkaan kritiikkiryöpyn Qatarin Dohassa järjestettäville yleisurheilun MM-kisoille. Porttila painottaa, ettei MM-kisoja olisi tullut alkuunkaan myöntää Dohaan.

Maraton- ja kävelymatkoilla on nähty Dohan kuumankosteassa pätsissä lukemattomia pökertymisiä ja keskeyttämisiä. Urheilijoita on kärrätty pyörätuoleilla ja raahattu tiputukseen.

Porttila pitää olosuhteita järkyttävinä.

– Olen kutsunut niitä ihmiskokeiksi. Kun pistetään urheilijat tuollaisiin olosuhteisiin, että kehon sisäinen lämpö nousee 40 asteeseen, sehän on jo vaarallista, Porttila sanoi Huomenta Suomessa.

Viilennetyn stadionin ulkopuolella käydyt maraton- ja kävelykisat on järjestetty yöllä, jotta kuumuus ei olisi aivan niin rajua. Rajua se on silti yli 30-asteisena ollut.

– IAAF (kansainvälinen yleisurheiluliitto) mokasi täydellisesti siinä, että urheilijat ylipäänsä laitettiin kilpailemaan tuollaiseen kellonaikaan puoleltaöin, jolloin kukaan ei katso, ja noihin olosuhteisiin, Porttila paalutti.

– Nämä kisat olisi pitänyt pitää jossain Euroopassa tai ylipäätään joissain inhimillisissä, oikeissa olosuhteissa.

Yleisurheilun ymmärrys on qatarilaisilla heikolla tolalla, mikä on näkynyt myös vähäisinä yleisömäärinä.

– Siinä vaiheessa kun kisoja jaettiin, olisi pitänyt huomioida, ymmärretäänkö yleisurheilusta jotain. Kyllähän siellä on upea stadion ja kylmetykset pelaavat, mutta kun mikään muu ei pelaa, on se vähän surullista, Porttila murahti.

Millaisia huomioita Porttila on tehnyt suomalaisten suorituksista MM-kisojen ensimmäisinä päivinä? Miten hän luonnehtii Jarkko Kinnusen kävelyä äärirajoilla? Katso koko keskustelu ylälaidan videolta.

Ringa Ropo jännittää tyttärensä Ella Junnilan MM-suorituksia 8:47
Ringa Ropo ruotii Jari Porttilan kanssa Dohan MM-kisoja.

Lue myös:

    Uusimmat