Mitä ihmettä, IAAF? Viidenneksi MM-finaalissa jäänyt urheilija saakin pronssia!

Espanjaa edustava Orlando Ortega jäi keskiviikkona miesten 110 metrin aitojen MM-finaalissa Dohassa alun perin viidenneksi, mutta hän saa sittenkin pronssimitalin.

Vierekkäisillä radoilla juosseet Ortega ja Jamaikan Omar McLeod törmäsivät jo loppukilpailun alkuvaiheessa. McLeod kaatui sittemmin törmättyään viimeistä edelliseen aitaan, ja Ortega joutui väistämään häntä.

Ortega oli ollut mukana mitalitaistelussa, mutta menetti pelin McLeodin väistelemiseen. McLeod hylättiin ja Ortega tuli maaliin viidennellä sijalla ajalla 13,30.

Espanja teki kuitenkin tapauksesta protestin. Ensimmäinen protesti vielä hylättiin, mutta uusi valitus meni läpi. Espanja vaati, että Ortega saisi juosta yksin uudestaan tai hänelle ojennettaisiin mitali.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n jury totesi, että McLeod-episodi vaikutti raskauttavasti Ortegan kilpailuun ja teki mahdottomaksi mitalisijan pitämisen. Ortega saa juryn päätöksellä pronssia, jonka sai myös maaliin kolmantena tullut Ranskan Pascal Martinot-Lagarde. Tapaus on herättänyt sosiaalisessa mediassa valtavasti ihmettelyä ja närkästystä.

Voittoon aitoi USA:n Grant Holloway, ja hopeaa saavutti Venäjän Sergei Shubenkov. Neljäntenä lopputuloksissa pysyy Ortegaa aiemmin maalissa ajalla 13,29 ollut Kiinan Xie Wenjun.

Erikoinen tapaus Dohassa on nähty myös miesten moukarinheitossa, jossa pronssille nostettiin jälkikäteen Puolan Wojciech Nowicki