Noora Räty haukkui naisten kiekkoturnauksen olosuhteet – ruotsalaisjärjestäjä yllättyi kritiikistä: ”Eivät ole sanoneet mitään tästä”

Ruotsin jääkiekkoliiton pääsihteeri Tommy Boustedt ihmettelee suomalaismaalivahti Noora Rädyn sosiaalisessa mediassa esittämää kritiikkiä naisten Euro Hockey Tourin finaaliturnauksen olosuhteista.

Naisleijonat pelaa parhaillaan EHT-päätösturnausta Ruotsin Eksjössä, vain 17 000 asukkaan pikkukunnassa Smålannissa. Räty lausui torstaina mielipiteensä halliolosuhteista, joissa naisten jääkiekko otti hänen mukaansa kaiken saavutetun kehityksen jälkeensä roimasti takapakkia.

– Tän turnauksen olosuhteiden perusteella ollaan otettu 1847562 askelta taaksepäin. Tosin siihen ei Suomi pysty paljon vaikuttaa, kun muu maa järjestää, Räty kommentoi Twitterissä alkanutta keskustelua.

Räty rinnastaa Eksjön hallin Vierumäen harjoitusolosuhteisiin.

– Jep, Samanlainen peltipurkki. Hallissa ei vaan tosin oo koppeja, joten ensin työ laittaa teräsuojat, hallista pihalle, kävele n. 50m, sitten portaat monitoimihallin koppeihin. Ei mahduta kaikki pelaajat edes samaan koppiin, joten ollaan kahdessa eri huoneessa, Räty jatkoi.

– Samalla kun suunnistaa hiekkatietä koppiin erätauoille, niin voi heittää läpyt niille viidelle katsojalle, jotka on hallin takana röökillä, hän lisäsi.

Ruotsin liittopomo ihmettelee: Suomesta ei ole tullut mitään palautetta

Kritiikki kantautui myös ruotsalaismedian tietoon. Aftonbladet-lehti kysyi asiasta Ruotsin jääkiekkoliiton pääsihteeriltä Tommy Boustedtilta. Hän kertoo olevansa yllättynyt palautteesta.

– Teemme yhteistyötä Suomen liiton kanssa eivätkä he ole tästä sanoneet meillä tästä mitään, Boustedt kummastelee Aftonbladetille.

– Sen enempää en voi juuri nyt sanoa. Tapaamme huomenna (perjantaina) ja silloin voimme kuulla, mitä sanottavaa heillä on, liittopomo lisää.

Suomi aloitti torstaina turnauksen 3-1-voitolla Saksasta. Perjantaina Naisleijonat kohtaa Sveitsin.

Lue myös:

    Uusimmat