Sophia, 8, vältteli etäkoulua viikkojen ajan nerokkaan huijauksen avulla: "Ensimmäinen kerta oli vahinko, mutta..."

Grahamin"videoneuvotteluyllätys"saa sinutkin hieraisemaan silmiäsi 0:44
Graham keksi hauskan tavan piristää työpaikan tylsiä videoneuvotteluita! Miehen "videoneuvotteluyllätys" saa sinutkin hieraisemaan silmiäsi.

Amerikkalainen 8-vuotias vedätti aikuisia viikkojen ajan "teknisen ongelman" avulla. Sophia onnistui lintsaamaan lukuisilta etätunneilta samalla, kun aikuiset yrittivät kuumeisesti keksiä, mikä tytön Zoom-sovelluksessa on vialla.

Aina etätyöt eivät jaksa huvittaa. Kalifornialainen Sophia, 8, keksi tavan päästä pakoon etäkoulua, mutta narahti lopulta huijauksestaan, kertoo Metro.

Sophian äidin Kerstin Rollinsin veli Mike Piccolo huvitti seuraajiaan Twitterissä kertomalla siskontyttönsä uskomattomista kikkailuista. Sophian tunnit pidettiin Zoom-videosovelluksessa. Pian kotona kuitenkin ilmeni ongelma: Sophia joutui jatkuvasti lukituksi ulos sovelluksesta. 

Zoom vaikutti kirjaavan Sophian ulos

Sophia oli käyttänyt Zoomia etäkoulussa, kun se oli "yllättäen" potkaissut hänet ulos. Sama tilanne toistui seuraavana päivänä: Zoom vaikutti kirjaavan Sophian ulos ja lukitsevan hänen tilinsä.

Sovellus valitti Sophian salasanan olevan väärä.

"Ensimmäinen kerta oli vahinko, mutta..."

Tapausta tutkittiin vanhempien, opettajan ja jopa Zoomin asiakastuen voimin. Vikaa ei pystytty paikallistamaan, eikä ihme: todellisuudessa Sophia ei joutunut videoneuvottelusta ulos sattumalta. Hän kirjoitti tahallaan salasanansa väärin uudestaan ja uudestaan, kunnes tili lukittui hetkeksi.

– Ensimmäinen kerta oli vahinko, mutta kun Sophia tajusi, että pääsee pälkähästä sen suhteen, hän vain jatkoi, äiti Kerstin kuvailee.

Mike kertoi Sophian huijauksesta Twitterissä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Hänestä oli kivaa leikkiä koko aamu"

Lopulta Kerstin joutui itse opettamaan Sophiaa, mutta aina hänellä ei ollut aikaa varmistaa tytön opiskelua.

– Hänestä oli kivaa leikkiä koko aamu samalla, kun autoin hänen pikkuveljiään koulussa, Kerstin sanoo.

Perheen mukaan Sophia onnistui lintsaamaan lukuisilta tunneilta samalla, kun aikuiset yrittivät kuumeisesti keksiä, mikä on "vialla".  Yksi opettajista jopa tuli perheen kotiin korjaamaan Zoomia. Korjaustoimista ei luonnollisesti ollut apua.

Ystävä narautti huijauksesta

Huijaus olisi kenties jatkunut, ellei Kerstinin ystävä olisi tajunnut tilannetta. Kun "ongelmaa" oli jatkunut jo viikkoja, Sophia oli opiskelemassa Kerstinin ystävän luona, koska tämän kodissa "Zoom-ongelmaa" tuntui tapahtuvan harvemmin.

Päivän aikana ystävä bongasi Sophian kirjautumassa ulos tililtään; myöhemmin hän seurasi salaa, miten Sophia kirjoitti salasanansa väärin noin 20 kertaa. Lopulta tili lukittui hetkeksi.

"Sisarentyttöni löysi tavan hyväksikäyttää tätä"

– Mitä useammin teet näin [kirjoitat salasanan väärin], sitä pidempään täytyy odottaa ennen kuin voit palata Zoomiin, Mike kuvailee.

– Sisarentyttöni löysi tavan hyväksikäyttää tätä, ja se yhdistettynä hänen söpöihin 8-vuotiaan kasvoihinsa, kasvoihin, jotka eivät koskaan valehtelisi, saati toteuttaisi monimutkaista juonta, salli hänen huijata kahdeksaa aikuista kolmen viikon ajan.

"Olin aivan sokissa ja salaa vaikuttunut ..."

Ystävä kuitenkin narautti Sophian Kerstinille, joka vaati Sophialta selitystä. Itkuinen lapsi tunnusti kirjoittaneensa salasanan väärin tahallaan päästäkseen pakoon etäkoulua.

– Olin aivan sokissa ja salaa vaikuttunut siitä, että hän onnistui siinä, mutta hän todellakin sai tuta seuraukset tuhmasta valinnastaan, Kerstin sanoo.

Mike kertoi Sophian huijauksesta Twitterissä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Sophia joutui opiskelemaan asiat, jotka oli käyty läpi hänen lintsatessaan

Huijaus ei pidemmän päälle kannattanut, sillä Sophia joutui opiskelemaan kaikki asiat, jotka oli käyty läpi hänen lintsatessaan. Kerstin opetti tyttöä tuntikausia joka ilta.

– Hän sanoi, että on väsynyt Zoomiin ja haluaa mennä oikeaan kouluun, missä ollaan kasvokkain. Koen myötätuntoa hänen tunteitaan kohtaan, mutta samalla olen hyvin järkyttynyt siitä, että hän valehteli ja loi enemmän töitä sekä minulle että jo etäkoulua hoitaville, stressaantuneille opettajille, Kerstin sanoo.

"Rukoilkaamme, että tytöstä tulee valkohattukoodari"

IT-alalla työskentelevä Mike sen sijaan kertoi olevansa salaa ylpeä siskontytöstään.

– Rukoilkaamme, että tytöstä tulee valkohattukoodari, tai me kaikki olemme suurissa ongelmissa, hän vitsailee.

Katso myös tämä huikea video! Lakimies ei osannut ottaa kissafiltteriä pois Zoom-tapaamisesta:

Lähteet: Metro.co.uk, 

Lue myös:

    Uusimmat