Nokian tulos laski – palaa kuitenkin osingonmaksajaksi

Nokia kertoo strategiastaan – mitä yhtiö tekee seuraavaksi? 8:47
Näin Nokian tulevaisuutta arvioitiin vuosi takaperin.

Verkkolaitevalmistaja Nokia pehmensi loppuvuonna laskenutta tulostaan ilmoittamalla osingonmaksun jatkumisesta.

Yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto laski loka–joulukuussa 908 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 1 056 miljoonaa. Koko vuoden 2021 liikevoitto kuitenkin nousi kolmanneksella 2 775 miljoonaan euroon.

Liikevaihto oli viimeisellä neljänneksellä 6,4 miljardia ja koko vuonna 22,2 miljardia euroa. Molemmat luvut olivat likipitäen edellisvuoden tasolla.

Toimitusjohtaja Pekka Lundmark kuvailee vuotta 2021 yhtiölle erittäin hyväksi.

– Viimeinen vuosineljännes oli vahva päätös kokonaisuudessaan hyvälle vuodelle ja meillä on nyt erinomainen perusta siirtyä strategiamme seuraavaan vaiheeseen, jossa tavoitteenamme on jatkaa kasvua ja vahvistaa kannattavuutta edelleen, Lundmark sanoo tiedotteessa.

Nokia ilmoittaa tauon jälkeen jatkavansa osingonmaksua. Yhtiön hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle 0,08 euron osakekohtaista osinkoa. Osinko on tarkoitus maksaa neljännesvuosittaisina erinä. Osingonmaksu jäädytettiin syksyllä 2019, jolloin yhtiö heikensi rajusti tulosnäkymiään. 

Yhtiö ilmoitti myös osakkeiden takaisinosto-ohjelmasta. 600 miljoonan euron hankintojen arvioidaan alkavan kuluvan vuosineljänneksen aikana ja kestävän kaksi vuotta.

Nokia aloitti vuoden positiivisella tulosvaroituksella, jossa se ennakoi vuoden 2021 liikevoittoprosentin ylittävän aiemmin arvioidun. Koko vuoden liikevoittoprosentti asettui tuoreen arvion mukaisesti 12,5:een. Tälle vuodelle yhtiö tavoittelee vastaavaksi luvuksi 11–13,5.

Alkaneena vuonna yhtiön tavoitteena on kasvattaa liikevaihtonsa 22,6–23,8 miljardiin euroon.

Nokian uutena pitkän aikavälin tavoitteena on kasvaa markkinoita nopeammin ja saavuttaa vähintään 14 prosentin vertailukelpoinen liikevoittomarginaali.

–  Aikataulu riippuu sekä markkinoiden kehityksestä että mahdollisista lisäinvestoinneista tutkimus- ja kehitystyöhön pitkän aikavälin kilpailukyvyn ja kannattavuuden varmistamiseksi, Lundmark totesi tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat