Mainos

Nokian tulos ylitti odotukset ja riemastutti pörssin

Nokia riemastutti torstaina sijoittajia julkistamalla odotettua paremman huhti-kesäkuun osavuosituloksen.

Yhtiön huhti-kesäkuun oikaistu liiketulos kasvoi rapsakat 73 prosenttia 574 miljoonaan euroon. Viime vuonna vastaavaan aikaan liiketulos oli 332 miljoonaa euroa.

Tulos ylitti selvästi analyytikoiden odotukset. Nokian osakekurssi oli torstaina iltapäivällä hieman yli kolme prosenttia plussalla Helsingin pörssissä.

Nokian liikevaihto supistui niukasti 5,6 miljardiin euroon viime vuoden huhti-kesäkuun 5,7 miljardista eurosta.

Toimitusjohtaja Rajeev Suri luonnehti vuoden toista neljännestä hyväksi. Nokialla on Surin mukaan tänä vuonna edessään haasteita, mutta hänen mukaansa on myös syitä olla optimistinen yhtiön suorituskyvyn suhteen.

– Vuosineljänneksellä tekemämme hyvän työn johdosta suhtaudun yhä luottavaisesti siihen, että saavutamme verkkoliiketoiminnassamme koko vuoden ohjeistuksemme mukaisen 8–10 prosentin liikevoittoprosentin, Suri kirjoitti katsauksessaan.

Nokian liikevoittoprosentti oli huhti-kesäkuussa 10,2 prosenttia.

Apple-sopimus kohokohtana

Surin mukaan huhti-kesäkuun tuloksen taustalla oli muun muassa Nokia Technologies -liiketoiminnan erinomainen tulos.

Nokia Technologies -yksikkö hallinnoi muun muassa Nokian patentteja. Yksikön liikevoitto yli kaksinkertaistui 230 miljoonaan euroon viime vuoden 89 miljoonasta eurosta.

Nokia solmi toukokuussa Applen kanssa patenttisopimuksen, jonka arvioitiin olevan Nokialle erittäin suotuisa.

– Sopimuksemme patenttilisenssistä ja liiketoimintayhteistyöstä Applen kanssa oli neljänneksen selvä kohokohta. Sopimuksen hyödyn voi nähdä Nokia Technologies -liiketoiminnan tuloksessa, ja odotamme innolla liiketoimintayhteistyömme laajentamisen jatkamista Applen kanssa tulevina kuukausina, Suri kirjoittaa.

Aivan pelkkää auvoa Nokian osavuosikatsaus ei ollut. Suri varoittaa katsauksessaan, että verkkomarkkina supistuu tänä vuonna noin 3–5 prosenttia. Nokia arvioi aiemmin, että markkina supistuu muutaman prosentin verran. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.