Mainos

Nokian tulos 14,6 miljardia

Nokian tänään julkistaman tilinpäätöstiedotteen mukaan yhtiön liikevaihto nousi viime vuonna 51 prosenttia 79,2 miljardiin markkaan, kun se vuotta aiemmin oli 52,6 miljardia markkaa.

Nokia teki viime vuonna kaikkien aikojen parhaan tuloksensa. Yhtiön tulos rahoituserien jälkeen oli 14,6 miljardia markkaa. Tulos on lähes kaksinkertainen vuoteen 1997 verrattuna, jolloin Nokia tahkosi 8,4 miljardia markkaa. Yhtiö uskookin kasvaneensa maailman suurimmaksi matkapuhelinten valmistajaksi. Joulukuussa valmistui yhtiön 100. miljoonas matkapuhelin.

Liikevaihdosta matkapuhelinten osuus oli 47,9 miljardia markkaa. Vuonna 1997 matkapuhelinten osuus liikevaihdosta oli 27,6 miljardia. Nokian osakekohtainen tulos parani 17,56 markkaan edellisvuoden 10,59 markasta.

Toimitusjohtaja Jorma Ollilan mukaan yhtiön kasvu oli voimakasta etenkin viime vuoden viimeisellä neljänneksellä. Syys-joulukuun tulos rahoituserien jälkeen oli 4,97 miljardia markkaa, kun vuotta aiemmin vastaavan ajan tulos oli 2,84 miljardia. Viimeisen neljänneksen liikevaihto kasvoi 25,88 miljardiin markkaan edellisvuoden 15,85 miljardista.

Nokia aikoo jatkaa uusien tuotteiden tuomista markkinoille myös tänä vuonna. Tälle vuodelle yhtiö on asettanut 25-35 prosentin kasvutavoitteen.
(STT-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.