Nokia kaipaa puhelinkumppania – löytyy Suomesta?

Nokian mahdollinen paluu älypuhelinmarkkinoille kiinnostaa ymmärrettävästi niin suomalaisia kuin muuta maailmaa. Yhtiö ei tule näillä näkymin valmistamaan laitteita itse, mutta saattaisi lisensoida silti puhelimia Nokia-brändin alle. Yllättäen yhteistyökumppani saattaa löytyä Suomesta.

Bittium – aiemmin Elektrobit – nousi viimeksi otsikoihin joulukuussa Tough Mobile -puhelimensa ansiosta. Korkeaan tietoturvaan panostava puhelin sai tuolloin Kyberturvallisuuskeskuksen viranomaishyväksynnän.

Nokia taas myönsi viime kesänä, että yhtiö hakee yhteistyökumppania puhelinmarkkinoille. Aikeena on löytää valmistaja, joka toteuttaisi Nokian lisensoiman ja mahdollisesti suunnitteleman älypuhelimen.

Tähän asti useimmat ovat veikanneet yhteistyökumppanin löytyvän suoraan Kiinasta, kuten N1-tabletin tapauksessa. Voi kuitenkin olla mahdollista, että Nokia olisi tuomassa ja lisensoimassa Bittium-laitetta julkiseen myyntiin. Varmaksi tietoa ei toki voida vielä pitää, eli lisätietojen odotusta kannattaa jatkaa varauksella.

Lue myös:

    Uusimmat