Nokia Arena asettaa uudet vaatimukset – näin tamperelaisseurat pyrkivät yhdistämään jääkiekkoa ja viihdettä kaukalossa

Ottelutapahtumat uudelle tasolle – Nokia Arena on Tampereen viihdepyhättö 4:17
C Moren studio keskusteli jääkiekon ja viihteen yhdistämisestä. Mitkä elementit takaavat tunnelman hallissa?

Tampereen Nokia Arena on Suomen uusi viihdepyhättö. Liigajoukkueet Ilves ja Tappara pyrkivät pelitavalla ja tunteella tuoda viihdettä katsomoon.

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä arvioi viihteen tulevan voittamisesta.

– Viihde tulee urheiluun mielestäni siitä, että pystymme pelaamaan sellaista kiekkoa, että yleisö viimeisen viiden minuutin aikana seisaaltaan taputtaa, kun Ilves voittaa, Myrrä sanoo.

Myrrän mukaan Ilves on pyrkinyt viime vuosina vaalia raikasta ja hyökkäysvoittoista pelaamista viihteellisyyden edistämiseksi.

– Kyllä tunnelma ja erikoisuus siihen areenaan tulee, kun homma toimii jäällä.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola on kollegansa kanssa samoilla linjoilla.

– Toki se tulee voittamisesta, mutta ei sitä voi tehdä voittamisen kustannuksella tehdä. Uskon, että yleisö tykkää siitä, että mennään maalille ja tulee kahinoita, Tapola tiivistää.

Hänen mielestään tunnetta pitää näkyä pelissä. Sitä pitää näkyä niin kamppailuissa kuin tuuletuksissakin.

– Huippu jääkiekkopelissä viihtyvät ihmiset ja joukkue pelaa hyvää jääkiekkoa.

”Sinut huomataan joka vaihdossa”

C Moren studiossa asiantuntijat Ari Vallin ja Sami Kapanen näkevät viihdyttävän jääkiekkoilijan perustuvan taitaviin pelaajiin ja hienoihin suorituksiin.

– Jos on hyvä pelaamaan, sinut huomataan joka vaihdossa. Esimerkiksi NBA:ssa Michael Jordanilla ei ollut ihan kaikkia kikkoja, mutta hän ajatteli, että joka pelissä joku on häntä tullut katsomaan ensimmäistä kertaa. Siksi hän halusi aina pelata parhaimmillaan, Ari Vallin arvioi.

Kapasen mielestä tunne ja intensiteetti ovat isoimmat asiat.

– Pitää pystyä heittäytyä ja pelata tunteella, mutta totta kai se pitää olla kontrollissa. Tietyllä tapaa luisteluvoimainen ja hyökkäysvoittoinen peli on monelle katsojalle se, mitä tullaan katsomaan.

Katso koko C Moren studiokeskustelu aiheesta, jossa pääsevät ääneen Jouko Myrrä, Jussi Tapola ja Tapparan pelaaja Kristian Kuusela.

Lue myös:

    Uusimmat