Petri Kontiola nosti esiin merkittävän tekijän uuden Nokia Arenan takaa – "Se on ihan mahtavaa"

21:15
Katso upea show! – Tampereen uusi areena otettiin komeasti käyttöön

Jääkiekon SM-liigassa Ilves ja Tappara hyppäsivät perjantaina uuden aikakauden pariin, kun joukkueet kohtasivat keskenään tuoreella Nokia Arenalla. Tähtihyökkääjällä Petri Kontiolalla ei ollut siitä muuta kuin hyvää sanottavaa. Kontiola jakaa vuolaasti kiitoksia areenan tärkeälle taustataholle – Tampereen kaupungille, joka näyttää tällä hetkellä suuntaa suomalaisessa urheiluskenessä.

Ilves sai Nokia Arenalla räjähtävän alun, kun se johti perjantain Tappara-kamppailua kymmenen minuutin jälkeen jo 3–0. Kaikista maaleista vastasi Antti Saarela.

– Tulimme todella hyvin peliin sisään ja Saarela teki joka paikasta maalin. Se on aina kova kolaus vastustajalle, kun taululla on 3–0 tai 4–0. Sieltä on vaikea enää tulla mukaan. Tiedämme, että vastassa on todella kova joukkue. Nyt on alkuseremoniat hoidettu ja lauantaina tulee paljon kovempi peli vastaan, Kontiola mietti.

Kontiolan mukaan Ilves lähti nautiskelemaan avausillasta ja sen tunnelmasta. Kokenut hyökkääjä itse palasi kaukaloihin muutaman ottelun poissaolon jäljiltä.

– En tiedä, että oliko mulla jonkun toisen luistimet, kun jalka ei oikein liikkunut. Pitää katsoa, että kenen vehkeillä sitä tuli oikein vedettyä, Kontiola velmuili.

Illan hahmo oli Saarela, Kontiolan ketjukaveri, joka merkkasi itsensä historiankirjoihin hattutempullaan. Ilves vei perjantain kamppailun nimiinsä lukemin 6–3.

– ”Analla” on hyvä veto ja ollaan puitu sitä, että hänen pitäisi ampua paljon enemmän. Hänellä on isänsä kädet, niin kuin Ville Nieminen sanoisi, Kontiola huikkaa, viitaten ikoniseen SM-liigahyökkääjään Pasi Saarelaan.

Kiitokset Tampereelle

Kontiola itse ei halunnut tutustua tai uppoutua uuteen areenaan vielä siinä vaiheessa, kun Ilves jatkoi pelaamista Hakametsässä. Tällä viikolla Tappara ja Ilves jättivät legendaarisen pyhätön ja siirtyivät rautatieaseman eteläpäätyyn rakennettuun upouuteen halliin.

– Ei mun normaali reitti kulje hallin ohitse. Pyörin ihan muualla. Nyt on opeteltu tänne tuloa. On etsitty parkkipaikkoja ympäri ämpäri. Kuvainnollisesti löysimme sen, Kontiola huikkasi Ilveksen vahvasta alusta.

Kontiola haluaa korostaa tärkeää tekijää hallihankkeen takana.

– En puhu nyt pelkästään jääkiekosta. Täällä panostetaan muihinkin urheilulajeihin. Se on ihan mahtavaa. Tampere rupeaa olemaan aika hyvä paikka asua, kokenut hyökkääjä kehuu kaupunkia.

– Ei ole mitään valitettava areenan suhteen. Hieno paikka. Kaikki on ihan viimeisen päälle, Kontiola jatkaa.

Uudella areenalla isoon rooliin nousevat kannattajat, jotka luovat viimeisen silauksen upeille puitteille.

– En edes muistanut, että Ilveksellä on näin hienot fanit. En yritä nuolla persettä, vaan olen rehellinen. Kyllä varmaan muutkin ovat huomanneet, miten loistavasti he ovat meidän tekemisessämme mukana. Se vaatii sen, että hommassa on sydäntä mukana. Ei se lähde vain huvikseen huutamalla.

Ilveksen ja Tapparan paikalliskamppailut jatkuvat lauantaina Nokia Arenalla. Tällä kertaa Ilves toimii isäntänä.

– Yritetään lyödä taas kaikki peliin. Ei mitään taikatemppuja, nöyrää työntekoa. Eiköhän sinne ole taas jotain hienoa suunniteltu. Kai siellä jotain lippuja heilutellaan jonkin aikaa, Kontiola hymähtää, viitaten Ilveksen ensimmäiseen kotiotteluun uudessa pyhätössä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja