Noin kolmannes Ukrainan pommisuojista kiinni tai käyttökelvottomia – kolme kuoli aiemmin, koska ei päässyt suojaan sisään

Noin kolmasosa Ukrainan pommisuojista on suljettu tai käyttökelvottomia, kertoo valtion pelastusviranomainen Facebookissa. Asiasta on kirjoittanut englanniksi ainakin uutissivusto Kyiv Independent.

Ukrainalaisviranomaiset ovat tarkastaneet tuoreeltaan ympäri maata liki 63 000 pommisuojaa, mikä lähentelee Kyiv Independentin mukaan kaikkien Ukrainan pommisuojien yhteenlaskettua määrää.

Tarkastetuista pommisuojista 23,6 prosenttia ei soveltunut käytettäväksi, kun taas 9,3 prosenttia oli suljettu.

Maan pääkaupungissa Kiovassa tarkastettiin kaikkiaan 4 655 suojaa, joista noin kolmasosa ei soveltunut käyttöön. Suljettujen suojien osuus oli Kiovassa 0,6 prosenttia.

Ukrainalaisviranomaiset aloittivat maanlaajuisen tarkastuksen sen jälkeen, kun kaksi naista ja yhdeksänvuotias lapsi sai surmansa Kiovassa kesäkuun alussa, kun he eivät olleet päässeet sisälle läheiseen pommisuojaan.

Viranomaisia kritisoitiin tapauksen vuoksi, koska he eivät olleet varmistaneet siviiliväestön asianmukaista turvaamista Venäjän jatkuvien hyökkäysten keskellä.

Lue myös:

    Uusimmat