Zelenskyi vahvistaa: "Ukrainan vastahyökkäys on alkanut" – yksityiskohdista vaietaan

Zelenskyi: Ukrainan vastahyökkäys käynnissä – "Mielenkiintoista, että Putin kommentoi sitä" 0:35
Zelenskyi: Ukrainan vastahyökkäys käynnissä – "Mielenkiintoista, että Putin kommentoi sitä"

Presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoo Ukrainan vastahyökkäyksen alkaneen. Hän kertoi asiasta Kanadan pääministerin Justin Trudeaun kanssa järjestämässään tiedotustilaisuudessa Kiovassa. 

Zelenskyi kuitenkin kieltäytyy kertomasta vastahyökkäyksestä mitään yksityiskohtia.

Taistelut Ukrainassa ovat kiihtyneet viime päivinä, ja vastahyökkäyksen alkamisesta on huhuttu.

Viimeisten kahden vuorokauden aikana ukrainalaisjoukot ovat pyrkineet etenemään useilla alueilla Itä- ja Etelä-Ukrainassa, arvioi Britannian puolustusministeriö tiedustelukatsauksessaan.

Ministeriön mukaan ukrainalaisjoukot näyttävät edenneen joillain alueilla hyvin. Joukkojen arvioidaan paikoin onnistuneen tunkeutumaan Venäjän ensimmäisten puolustuslinjojen ohi. Toisilla alueilla ukrainalaisjoukkojen eteneminen on brittiministeriön mukaan ollut hitaampaa.

Katsauksen mukaan osa venäläisyksiköistä on todennäköisesti onnistunut torjumaan Ukrainan etenemistä, kun taas osa venäläisyksiköistä näyttää perääntyneen epäjärjestyksessä omien miinakenttiensä halki.

Molemmat kertoneet voitoista

Ukrainan armeijan mukaan ukrainalaisjoukot ovat viime aikoina onnistuneet etenemään esimerkiksi Bahmutin alueella itäisessä Ukrainassa, Guardian kertoo. Venäjä onnistui valtaamaan Bahmutin Ukrainalta keväällä kuukausien veristen taisteluiden päätteeksi.

Ukrainan armeijan mukaan venäläisjoukot ovat kärsineet taisteluissa raskaita tappioita ja menettäneet kalustoa. Guardian ei ole pystynyt vahvistamaan näitä tietoja.

Venäjän puolustusministeriö on puolestaan sanonut venäläisjoukkojen torjuneen kuluneen vuorokauden aikana Ukrainan hyökkäykset niin Donetskin, Zaporizhzhjan kuin Bahmutinkin alueilla. Myöskään näitä tietoja ei ole vahvistettu.

Jarmo Lindberg arvioi, mitä tapahtuu Ukrainan sodassa padon tuhoamisen jälkeen 9:16
Jarmo Lindberg arvioi, mitä tapahtuu Ukrainan sodassa padon tuhoamisen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat