Mainos

Niukka enemmistö skoteista vastustaa Britanniasta irtautumista

Niukka enemmistö skoteista vastustaa Skotlannin itsenäistymistä Britanniasta, kertoo tuore mielipidemittaus.

Kyselyyn vastanneista skotlantilaisista 53 prosenttia puoltaa pysymistä Britannian osana. Itsenäisyyttä haluaa 47 prosenttia.  

Luvuista on jätetty pois ne vastaajat, joilla ei ollut mielipidettä suuntaan tai toiseen. Heitä oli kymmenes.  

Skotlanti äänestää itsenäistymisestä ensi viikon torstaina. Vaikka kyllä-äänet Skotlannissa voittaisivat, skottien ero Britanniasta toteutuisi vasta keväällä 2016.

Brittipoliitikot viimeiseen taistoon 

Britannian johtavat poliitikot ryhtyivät tänään viimeiseen taistoon maansa yhtenäisyyden puolesta ja matkustivat Skotlantiin. Pääministeri David Cameron ja oppositiopuolueen johtaja Ed Miliband jättivät väliin jopa viikoittaisen kyselytilaisuuden parlamentissa puhuakseen erillisissä tapahtumissa Skotlannissa.  

Pääministeri Cameron vetosi skotteihin, jotta nämä eivät repisi hajalle Britannian kansojen perhettä. Samalla hän varoitti, että Skotlannin mahdollinen ero Britanniasta merkitsisi myös eroa punnasta. 

Cameron on tähän asti pysytellyt syrjässä Skotlanti-keskustelusta, koska hän ei ole katsonut etuoikeutetun englantilaisen taustansa ja keskustaoikeistolaisen politiikkansa takia olevan paras henkilö saamaan skotteja taakseen.  

Cameron itse hyväksyi aikoinaan Skotlannin itsenäisyysäänestyksen. Jos itsenäisyyden puolustajat nyt voittavat, se voi antaa ponttaa vaatimuksille Cameronin eroamiseksi pääministerin postilta vain vajaa kahdeksan kuukautta ennen Britannian parlamenttivaaleja.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.