Nissanilta iso takaisinkutsu: Yli 350 000 autolle vaarana käydä "mäkiset"

Kalle Rovanperä taisteli konepelti pystyssä 1:20
Myös rallitähti Kalle Rovanperä on tehnyt urallaan "mäkiset" ja vieläpä Jyväskylässä, kuten esikuvansakin. Katso videolta, kuinka nuori lahjakkuus taisteli vuonna 2018 Pihlajakosken erikoiskokeen maaliin Skodan pelti pystyssä.

Nissan kutsuu takaisin satojatuhansia autoja Pohjois-Amerikassa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan japanilainen autovalmistaja Nissan kutsuu takaisin yli 350 000 Pathfinder-katumaasturia varsin huolestuttavalta kuulostavan vaaran vuoksi.

Ongelmana on lian ja pölyn kerääntyminen konepellin lukitusjärjestelmään, mistä johtuen konepelti ei välttämättä sulkeudu kunnolla. Seurauksena voi olla konepellin nouseminen ylös kesken ajon kuin rallilegenda Timo Mäkisellä Ouninpohjassa konsanaan, mikä luonnollisesti vaikeuttaisi auton hallintaa ja voisi johtaa onnettomuuteen.

Autot, joita ongelmat koskettaa, on valmistettu vuosina 2013–2016. Takaisinkutsuttavia autoja on Yhdysvalloissa noin 322 000 ja vajaat 38 000 Kanadassa.

Suomessa Pathfinderin myynti loppui 2014.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Nissanilla on ongelmia konepellin lukituksen kanssa. Vuosina 2016 ja 2018 se kutsui takaisin yhteensä lähes kaksi miljoonaa Altima-sedania samasta syystä, ja osan jopa kahteen kertaan, koska ensimmäinen korjaus ei mennyt putkeen.

Brian on ajanut Nissanillaan miljoona mailia – autoa esitellään Chicagon autonäyttelyssä 5:35
KATSO MYÖS: Amerikkalainen Brian on ajanut Nissan Frontierillaan yli miljoona mailia.

Lue myös:

    Uusimmat